Jaargang 5, 14 april 2009
 

Paul Hooykaas Akademiehoogleraar

 
afbeelding

Prof.dr. Paul Hooykaas, hoogleraar moleculaire genetica in het Instituut Biologie Leiden (IBL), is vandaag door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot Akademiehoogleraar.

 Lees meer

 
     

Zoeken naar de pro-conceptiepil

 
afbeelding

Bij IVF, reageerbuisbevruchting, krijgen vrouwen de noodzakelijke hormonen toegediend via injecties. Dat is pijnlijk en heeft soms nare bijwerkingen. Laura Heitman promoveert 22 april op de ontdekking van stoffen die wŤl in een pil verwerkt zouden kunnen worden.

 Lees meer

 
     

Kom op, stemmen!

 
afbeelding

Grote ambities hebben ze, de vijf studenten van studievereniging SPIL van Politicologie. Ze willen meer studenten bewegen te stemmen bij de universitaire verkiezingen, 21 april tot en met 7 mei. Hun website KiesLeiden.nl speelt een sleutelrol.

 Lees meer

 
     

Wat doet de vraagscout?

 
afbeelding

Sinds 17 september 2008 heeft de universiteit een vraagscout: Jan de Leeuw. Hij werkt vanuit LURIS voor het Business to Science Portal (B2SP), dat het midden- en kleinbedrijf in de regio in contact brengt met wetenschappers. Maar wat doet een vraagscout eigenlijk?

 Lees meer

 
     

PoŽzie en de rechtvaardiging van geweld

 
afbeelding

Zonder het mystieke element in zijn denken was Khomeini nooit aan de macht gekomen. Mystieke concepten die teruggaan tot de middeleeuwen spelen een belangrijke rol in de 20e-eeuwse Iraanse politiek. Welke rol? Dat gaat Asghar Seyed-Gohrab in zijn Vidi-project onderzoeken.

 Lees meer