Jaargang 5, 7 april 2009
 

Marlene van Niekerk 25e gastschrijver aan de Universiteit Leiden

 
afbeelding

Marlene van Niekerk (Caledon, Zuid-Afrika, 1954) is de nieuwe gastschrijver aan de Universiteit Leiden, de 25e op rij. In de periode begin september tot eind november 2009 geeft Niekerk een werkcollege creatief schrijven. Naast de Albert Verweylezing verzorgt ze nog twee openbare optredens.

 Lees meer

 
     

Hulp gevraagd bij identificatie

 
afbeelding

Straks staan de weg- en spoorbermen weer vol met zeeŽn uitbundige, helgeel bloeiende planten: koolzaad, of misschien toch raapzaad? En binnenkort wellicht verwilderd genetisch gemodificeerd koolzaad? Met een beurs van de Commissie Genetische Modificatie gaat dr. Sheila Luijten het uitzoeken.

 Lees meer

 
     

Minister Plasterk takelt koepel Leidse Sterrewacht naar beneden

 
afbeelding

Als machinist en bestuurder van een mobiele kraan heeft minister Ronald Plasterk van OC&W maandag 6 april de grootste koepel voor restauratie van het dak van de Leidse Sterrewacht getakeld. De minister bracht een werkbezoek aan de Universiteit Leiden.

 
     

Eerste student op stage via AIESEC

 
afbeelding

AIESEC is een voor Leiden nieuwe internationale studentenorganisatie die bemiddelt voor buitenlandse stages: AIESEC zoekt hier naar stages voor buitenlandse studenten en heeft een database met stageplekken waar Leidse studenten naar kunnen dingen. De eerste student uit Leiden is weg via AIESEC: op stage in Tanzania.

 Lees meer

 
     

Wat doet de pedel?

 
afbeelding

Afgelopen vrijdag was het pedellendag. Pedellen uit heel Nederland en BelgiŽ kwamen bij elkaar en kregen een rondleiding in de universiteit van gastheer Groningen. Een goede aanleiding om eens stil te staan bij het ambt van pedel, de ceremoniemeester van de universiteit.

 Lees meer