Jaargang 5, 3 maart 2009
 

Vice-rector Rietje van Dam: ĎOns onderwijs is te vrijblijvendí

 
afbeelding

Binnenkort verschijnt het eerste deel van het rapport van de taskforce Studiesucces. De daarin voorgestelde maatregelen beogen studenten sneller te laten studeren en minder uitval te hebben na de propedeuse. De boodschap is: student en universiteit moeten beter bij de les blijven en van de studie een succes maken.

 Lees meer

 
     

Stamcellen tussen hype en hypothese

 
afbeelding

PatiŽnten kunnen voorlopig maar uiterst beperkt geholpen worden met embryonale stamceltherapie. Wel vormen gereprogram-meerde volwassen cellen een heel mooi systeem om ziektes te bestuderen en medicijnen te testen. In haar oratie van maandag 9 maart maakt Christine Mummery de balans op van 10 jaar embryonaal stamcelonderzoek.

 Lees meer

 
     

Ik wil iets metÖ. de OriŽntatiedag

 
afbeelding

ĎIk wil iets met ...í Zo begint voor veel scholieren het studiekeuzetraject. Om hen te helpen dat traject te doorlopen en een doordachte studiekeuze te maken, organiseert de Universiteit Leiden op 14 maart de informatieve en interactieve OriŽntatiedag. Voor wie wil wordt een individueel programma samengesteld.

 Lees meer

 
     

Leidse promovenda wint NASA Hubble Fellowship

 
afbeelding

De Leidse promovenda Karin ÷berg is een van de 17 winnaars van de NASA Hubble Fellowship. Na haar promotie dit najaar verhuist ze naar de Verenigde Staten voor een driejarig postdoctoraal onderzoek naar de rol van ijs bij de geboorte van sterren.

 Lees meer

 
     

Subsidie effectief middel voor onderhouden van contacten

 
afbeelding

Migrantenorganisaties die niet bijdragen aan het integratieproces, blijven daarvoor toch subsidie ontvangen. Hoe komt dat? ĎDergelijke organisaties zijn simpelweg te belangrijk als aanspreekpunt voor ambtenaren en bestuurdersí, zegt Caelesta Poppelaars.

 Lees meer