Jaargang 5, 24 februari 2009
 

Universiteit Leiden wil meer vrouwen op hogere functies

 
afbeelding

Op 5 maart tekent vice-rector prof.dr. Rietje van Dam-Mieras het Charter ‘Talent naar de top’. Hiermee verbindt de Universiteit Leiden zich voor vijf jaar aan streefcijfers om meer vrouwen op hogere universitaire functies te krijgen.

 Lees meer

 
     

Arabische economieën en westerse intellectuele modes

 
afbeelding

De Egyptische econoom en schrijver Galal Amin houdt 6 maart de vierde Snouck Hurgronje lezing, getiteld Fifty Years of Economic and Intellectual Dependence: Arab Economic Development and the West. Amin: ‘De economische verworvenheden van de afhankelijkheid wegen niet op tegen de politieke prijs.’

 Lees meer

 
     

‘Sociale steun voor dialysepatiënten pakt niet altijd goed uit’

 
afbeelding

‘Nierpatiënten die hun gezondheid ervaren als slecht, redelijk of goed hebben een hoger sterfterisico dan die met de scores uitstekend of zeer goed’, zegt Melissa Thong, die donderdag op haar onderzoek promoveert.

 Lees meer

 
     

CvB start consultatieronde over concept-Instellingsplan

 
afbeelding

Donderdag 26 februari begint het College van Bestuur aan een uitgebreide consultatieronde, gewijd aan het concept-Instellingsplan 2010-2014. De ronde voert langs alle faculteiten en start bij Wiskunde en Natuurwetenschappen. Studentenorganisaties en promovendi worden afzonderlijk geconsulteerd.

 Lees meer