Jaargang 5, 10 februari 2009
 

‘Geen noodzaak voor vervanging F-16 toestellen op korte termijn’

 
afbeelding

‘Piet Dankert wilde steekpenningen van Dassault laten overmaken naar Amnesty International.’ ‘De luchtmacht speelde met de Amerikanen onder één hoedje’ en ‘Bernhard bemoeide zich met de aanschaf.’ De aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen is niet alleen anno 2009 een heet hangijzer. Bert Kreemers promoveert er vandaag op.

 Lees meer

 
     

434ste viering dies natalis

 
afbeelding

Op 9 februari vierde de Universiteit Leiden voor de 434ste keer de dies natalis. Met diesorator prof.dr. Ewine van Dishoeck, de uitreiking van de Onderwijsprijs en de presentatie van twee nieuwe universitaire uitgaven.

Bekijk de plechtigheid op video

Bekijk de fotoserie

 
     

Winnaar Onderwijsprijs maakt lesstof visueel

 
afbeelding

‘Hoe meer je erin stopt, hoe meer je ervoor terugkrijgt, tegen een rendement dat behoorlijk hoger ligt dan dat van Fortis’, aldus dr. Luuk Willems, docent ‘Werking en ziekteleer van de longen’. De Leidse Studentenraad riep hem uit tot beste docent 2008.

 Lees meer

 
     

30 jaar Iraanse revolutie

 
afbeelding

Iran, de nacht van 11 op 12 februari 1979. Revolutionairen nemen de nationale radio- en tv-stations over en roepen de overwinning uit. Het regime van de Shah is officieel ten einde. Asef Bayat houdt 12 februari een lezing over 30 jaar Iran: ‘The revolution that never was’.

 Lees meer

 
     

Nieuw: Leids onderzoeksprofiel en jaarboek

 
afbeelding

Tijdens de viering van de dies natalis op 9 februari 2009 presenteerde rector magnificus prof.mr. Paul van der Heijden een nieuwe editie van het universitaire jaarboek 2008 Groeiende kennis/ Developing Knowledge, en een brochure over het Leidse onderzoeksprofiel: Crossing Borders in Fundamental Research.

 Lees meer

 
     

Academische Pabo in september van start

 
afbeelding

Voor wie wil werken in het basisonderwijs en meer wil weten over kinderen, opvoeding en onderwijs, bieden de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden een gecombineerde opleiding aan. De Academische Pabo gaat in september van start met plaats voor 50 tot 75 studenten.

 Lees meer