Jaargang 5, 20 januari 2009
 

‘Balkenendenorm zet salarisdiscussie op het verkeerde spoor’

 
afbeelding

Het salaris van de minister-president is een politiek bepaald salaris en zou om die reden niet de norm moeten zijn voor de salarissen van ambtenaren en anderen met een publieke functie, vindt hoogleraar Arbeidsverhoudingen bij de overheid Roel Bekker. Maandag 26 januari houdt hij zijn oratie.

 Lees verder

 
     

Inspirerend onderwijs aan méér studenten

 
afbeelding

‘De competitie tussen de universiteiten om voldoende middelen voor onderwijs en onderzoek wordt scherper en harder. Wij zullen ook een stapje harder moeten lopen om mee te blijven doen aan de top.’ Voorzitter van het College van Bestuur en rector magnificus Paul F. van der Heijden licht het Concept-Instellingsplan 2010-2014 toe.

 Lees verder

 
     

MicroRNA: klein, maar o zo belangrijk

 
afbeelding

De ontdekking van het belang van microRNA’s in 2001 heeft de wereld van de moleculaire biologie op zijn kop gezet. De kleine stukjes RNA trokken ook de aandacht van universitair hoofddocent Erno Vreugdenhil. Vreugdenhil: ‘Binnen vijf tot tien jaar komen de eerste microRNA-gerichte medicijnen op de markt.’

 Lees verder

 
     

‘Poldermodel’ nekt natuurbehoud in Indonesië

 
afbeelding

‘In de praktijk heeft de democratisering in Indonesië niet bijgedragen aan een effectie-
ver beleid op het gebied van natuurbehoud. De nationale parken slagen er slecht in de alom geroemde megabiodiversiteit van het land te beschermen’, zegt Julia Arnscheidt. Dinsdag 20 januari promoveert ze.

 Lees verder

 
     

Laudatio opent het Scaligerjaar

 
afbeelding

Woensdag 21 januari 2009 is het 400 jaar geleden dat Josephus Justus Scaliger is overleden. Gedurende het hele jaar wordt deze bekende Franse humanist met allerlei activiteiten herdacht. Prof.dr. Anthony Grafton, de grootste kenner van het werk van Scaliger, bijt het spits af met een laudatio.

 Lees verder