Jaargang 4, 16 december 2008
 

Mooie oogst Vici- en Rubiconsubsidies

 
afbeelding

Vier van de dertig Vici-subsidies en zes van de dertig Rubicons gaan naar Leiden. Van de Vici’s gaan er drie naar de universiteit en één naar het LUMC. Vijf jonge onderzoekers gaan vanuit Leiden naar het buitenland en één komt er van Groningen naar hier.

 Lees meer

 
     

Zekere getuige is niet altijd betrouwbaar

 
afbeelding

Een zekere getuige is over het algemeen betrouwbaarder dan een minder zekere getuige. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van psychologe Geralda Odinot. Maar, rechters en politie opgelet: 100% zekerheid is geen garantie voor 100% accuraatheid. Vandaag verdedigt Odinot haar proefschrift.

 Lees meer

 
     

‘Academisch succes bepaalt concurrentiekracht en andersom’

 
afbeelding

‘De universiteiten bevinden zich in een omgeving waarin steeds meer moet worden geconcurreerd’, zegt Willem te Beest, in het College van Bestuur verantwoordelijk voor de financiële portefeuille. ‘We moeten dus op alle fronten ons niveau en marktaandeel zien te behouden of te verbeteren.’

 Lees meer

 
     

De schatkamer van de Universiteit Leiden

 
afbeelding

‘De collecties van de Universiteitsbibliotheek zijn uniek’, zegt Harm Beukers. ‘Zeker in Nederland en zeker ook in combinatie met de andere unieke collecties in de verschillende musea van de stad.’ Beukers is voor drie jaar Scaligerhoogleraar. Vrijdag 19 december houdt hij zijn oratie.

 Lees meer

 
     

Salon Boerhaave wil ’huiskamer’ zijn voor wetenschapshistorici

 
afbeelding

De Universiteit Leiden en Museum Boerhaave beginnen samen Salon Boerhaave, een forum en ontmoetingsplaats voor de verspreide regionale wetenschapshistorici. Het eerste initiatief is een lezingenserie. De aftrap vindt plaats op 17 december.

 Lees meer

 
     

P&O-nieuws 16 december

 
afbeelding

Herhaald bericht: Zorg en Zekerheid wordt zorgverzekeraar van Universiteit Leiden. U kunt dit jaar nog overstappen.

 Lees meer