Jaargang 4, 2 december 2008
 

Kennismaken met het echte China

 
afbeelding

Met 850 miljoen moedertaalsprekers is het Mandarijn (Standaard Chinees) met afstand de grootste taal ter wereld. En met China’s booming economie is het niet verwonderlijk dat steeds meer middelbare scholen Chinees als keuzevak aanbieden. Een nieuwe, Leidse leermethode wordt donderdag 4 december gelanceerd.

 Lees meer

 
     

Kleurrijk talent verovert wetenschap

 
afbeelding

Ze is vrouw, allochtoon, cum laude afge-studeerd en promovenda. Een bedreiging voor de gevestigde wetenschappelijke top? Serena Does, winnaar van een Mozaïek-subsidie, denkt dat meerderheidsgroepen gemotiveerd kunnen worden om juist met een positieve blik naar de opkomst van minderheden te kijken.

 Lees meer

 
     

Leidens mooiste

 
afbeelding

Het Kamerlingh Onnes Laboratorium is het mooiste bestaande pand in Leiden dat in de afgelopen vijf jaar een nieuwe bestemming heeft gekregen. Dit was de uitkomst van de architectuurverkiezing van het Rijnlands Architectuurplatform en het Leidsch Dagblad.

 Lees meer

 
     

P&O-nieuws

 
afbeelding

De Universiteit Leiden gaat per 1 januari 2010 alleen met ziektenkostenverzekeraar Zorg en Zekerheid verder. De collectieve zorgverzekering bij Turien/VGZ vervalt op die datum.

 Lees meer