Jaargang 4, 29 april 2008
 

Op zoek naar verband tussen overgewicht en sterfte

 
afbeelding

'Het is bekend dat dikkere mensen vaker ziek worden en sneller overlijden', zegt voedingsdeskundige RenÚe de Mutsert. 'Het is alleen onduidelijk waarom de ene persoon met overgewicht wel ziek wordt en de andere niet.' De Mutsert gaat naar Harvard om dat te onderzoeken.

 Lees verder

 
     

Nout Wellink voorzitter Raad van Toezicht

 
afbeelding

Nout Wellink wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Leiden. Minister Ronald Plasterk van OCW heeft hem per 1 mei voor een periode van vier jaar benoemd. Wellink volgt Morris Tabaksblat op.

 Lees verder

 
     

Overvloedige Leidse lintjesregen

 
afbeelding

De lintjesregen die elk jaar vˇˇr Koninginnedag valt, had op 25 april in Leiden het karakter van een stevige bui: elf Leidse wetenschappers werden gelauwerd. Negen versierselen werden daadwerkelijk opgespeld, met twee gebeurt dat op een later tijdstip.

 Lees verder

 
     

Subsidie voor e-Learningprojecten van het ICLON

 
afbeelding

Leerlingen in de bovenbouw van het vwo een juist beeld geven van het wetenschappelijk onderwijs. Buitenlandse studenten al voor hun komst naar Nederland hun deficiŰnties helpen wegwerken en kennis laten maken met een andere cultuur. Het ICLON krijgt voor deze twee projecten subsidie van SURF.

 Lees verder

 
     

Jasper Zuure wint columnwedstrijd

 
afbeelding

Jasper Zuure, student arbeids- en organisatiepsychologie, heeft de columnwedstrijd gewonnen die aan de Universiteit Leiden werd gehouden in het kader van de Viering van de Bevrijding op 5 mei.  Zuures prijs bestaat uit een reis naar het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York.

 Lees verder