Jaargang 4, 8 april 2008
 

'Ga nooit mee in oorlogsretoriek'

 
afbeelding

Terrorisme is een politiek probleem, dat je niet militair kunt oplossen, zegt dr. Beatrice de Graaf van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme van de Universiteit Leiden/Campus Den Haag. Woensdag 16 april spreekt ze op het symposium Historisch Terrorisme.

 Lees verder

 
     

Studenten en senioren achter het stuur

 
afbeelding

Een TomTom, een autoradio, een mobiele telefoon: hoe houd je als bestuurder tegenwoordig nog je aandacht bij het stuur? Cognitief psychologen hebben in de Faculteit der Sociale Wetenschappen een rijsimulator in gebruik genomen om aandacht en afleiding in het verkeer te onderzoeken.

 Lees verder

 
     

Midden- en kleinbedrijf krijgt wetenschap op maat

 
afbeelding

Er komt ťťn loket voor kennisvragen van bedrijven in Zuid-Holland: het Business to Science Portal Holland. Doelgroep: het midden- en kleinbedrijf in de de life sciences en medische technologie. Kennisinstellingen in de regio gaan bedrijven individueel benaderen. Het doel: innovatie.

 Lees verder

 
     

Gehechtheid nu ook bij jongeren betrouwbaar te meten

 
afbeelding

Wie veilig gehecht is voelt zich meer gesteund door zijn omgeving en investeert meer in relaties. Het gehechtheidsbiogra-
fisch interview is een beproefde methode om gehechtheid bij volwassenen te meten. MariŽlle Beijersbergen valideerde het meetinstrument nu ook voor jongeren.

 Lees verder

 
     

Waar de Europese subsidieregelgeving wringt

 
afbeelding

'De kwaliteit van het Europese subsidierecht laat vaak te wensen over', zegt prof.mr.drs. Willemien den Ouden. 'De regelgeving is nog steeds niet zoals die zou moeten zijn. En als er geen precieze regels zijn, is er al snel rechtsonzekerheid.' Vrijdag 11 april houdt ze haar oratie.

 Lees verder

 
     

Wat moet Europa doen?

 
afbeelding

Vandaag houdt Laurens Jan Brinkhorst zijn oratie. Hij noemt drie agendapunten voor de toekomst van Europa: meer inzet en hogere prioriteit van militaire middelen, verminde-
ring van het democratisch tekort, en betere samenwerking tussen nationale staten en EU.

 Lees verder

 
     

Viering bevrijding met symposium

 
afbeelding

Op 24 april herdenkt de Universiteit Leiden samen met het Comitť 4 en 5 mei de bevrijding van 5 mei 1945. Dat gebeurt met een symposium waarop de winnaars van de columnwedstrijd worden gepresenteerd. Onder meer Jan Jaap van der Wal en Jan Pronk zorgen voor discussie.

 Lees verder