Jaargang 4, 26 februari 2008
 

'Hoogleraar worden doe je voor je moeder'

 
afbeelding

Bij zijn zeventigste verjaardag publiceert historicus Henk Wesseling Vader en zoon. Zoon en vader, een bijzonder dubbelportret van zichzelf en zijn vader. Met veel humor beschrijft Wesseling onder meer de halve eeuw waarin hij verbonden was aan de Leidse universiteit.

 Lees verder

 
     

Oratie Louis Andriessen is ode aan Cathy Berberian

 
afbeelding

'De Maria Callas van de avant-garde', noemt componist en hoogleraar Louis Andriessen de zangeres Cathy Berberian. In zijn oratie vanmiddag analyseerde Andriessen zijn eigen compositie Letter from Cathy. Cristina Zavalloni en het ensemble Nieuw Amsterdams Peil voerden het stuk uit. 

 Lees verder

 
     

Gehandicapte moslim tast perfectie van God niet aan

 
afbeelding

In de islamitische geschriften overheerst een positieve houding ten opzichte van mensen met een handicap. Veel weten-
schappers hadden zelf een handicap en dachten zichzelf een bepaalde positie toe, denkt moslimtheoloog Mohammed Ghaly. Hij promoveert op 27 februari.

 Lees verder

 
     

Studievereniging LIFE haalt Nobelprijswinnaar Walker naar Leiden

 
afbeelding

Studievereniging LIFE van Life Science & Technology organiseert donderdag 6 maart het symposium Bio-imaging. Imagine every detail. Naar de komst van één man wordt in het bijzonder uitgekeken: Nobelprijswinnaar professor John E. Walker van Cambridge University.

 Lees verder

 
     

Behandeling ziekte van Crohn kan veel beter

 
afbeelding

De ziekte van Crohn kan veel beter behan-
deld worden als artsen direct een combinatie van afweeronderdrukkende medicijnen voorschrijven. Dat blijkt uit onderzoek waar-
over een team onder leiding van prof.dr. Daan Hommes rapporteert in The Lancet.

 Lees verder