Jaargang 4, 5 februari 2008
 

Universiteit bundelt geesteswetenschappen

 
afbeelding

EÚn graduate school Arts and Humanities voor de faculteiten Letteren, Archeologie, Godsdienstwetenschappen, Wijsbegeerte en Kunsten. En als gevolg daarvan een fusie van deze vijf faculteiten tot een nieuwe faculteit Geesteswetenschappen.

 Lees verder

 
     

'Studiekeuze komt te vroeg'

 
afbeelding

'Jongeren zijn pas tegen het einde van de adolescentie, zo tussen 17 en 21 jaar, toe aan het beantwoorden van de identiteits-
vraag. Het is dus geen wonder dat velen moeite hebben met de studiekeuze', aldus ontwikkelingspsycholoog professor Michiel Westenberg. Vrijdag 8 februari houdt hij de diesoratie.

 Lees verder

 
     

Fenestra Disability Centre officieel open

 
afbeelding

Vandaag, 5 februari is in Plexus Fenesta Disability Centre geopend. Hier kunnen studenten terecht die in hun studie worden gehinderd door een functiebeperking. Maar ook studieadviseurs en mentoren kunnen er aankloppen voor advies. Studente Laura vertelt over studeren met haar beperking.

 Lees verder

 
     

Studentennetwerk Diversity van start met staatssecretaris Nebahat Albayrak

 
afbeelding

Op 6 februari 2008 vindt in het Kamerlingh Onnes Gebouw de startbijeenkomst plaats van het nieuwe interculturele studenten-
netwerk Diversity. Mr. Nebahat Albayrak, staatssecretaris van Justitie, is de belangrijkste spreker. 'Diversity wil geen ge´soleerde club zijn', zegt voorzitter Anoep Singh.

 Lees verder

 
     

En verder