Jaargang 4, 22 januari 2008
 

'Terrorismewetenschappers vertrouwen te veel op de ratio'

 
afbeelding

Slechts weinig wetenschappers hebben het belang van religie voor het hedendaags terrorisme voorzien, aldus terrorisme-
hoogleraar Bob de Graaff. Ze vertrouwen te veel op de ratio als drijfveer van het menselijk handelen. Vandaag, 22 januari, sprak De Graaff zijn oratie uit.

 Lees verder

 
     

Eisen aan nieuwe docenten

 
afbeelding

Sinds 1 januari moeten alle nieuwe docenten aan de Universiteit Leiden het certificaat Basiskwalificatie Onderwijs halen. Op 23 januari ondertekenen de universiteiten een overeenkomst, waarmee zij elkaars certifi-caten erkennen. Vice-rector magnificus Rietje van Dam is enthousiast over de invoering.

 Lees verder

 
     

Maurits Berger hoogleraar Islam in Westerse wereld

 
afbeelding

Dr. Maurits Berger is op 22 januari door de Universiteit Leiden benoemd tot hoogleraar Islam in de hedendaagse Westerse wereld. Hij gaat op 1 maart de leerstoel bezetten die door de regering van Oman in mei 2007 is geschonken.

 Lees verder

 
     

Hormonen zichtbaar maken

 
afbeelding

Hormonale ziektes zouden anders en beter kunnen worden behandeld als meer bekend was over hormonen. Klinisch endocrinoloog en onderzoeker Jan Smit zet zich in voor betere behandelmethodes. Op vrijdag
25 januari houdt hij zijn oratie over de uitdagingen voor de endocrinologie.

 Lees verder

 
     

Hersenonderzoek  genomineerd voor Academische Jaarprijs

 
afbeelding

Zaterdag 19 januari zijn de nominaties voor de Academische Jaarprijs 2008 bekend gemaakt. De Universiteit Leiden dingt mee met het voorstel 'Puberende hersenen' van een team van het Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC).

 Lees verder

 
     

Schenking collectie grafiek aan UB

 
afbeelding

De Universiteitsbibliotheek heeft een omvangrijke schenking van moderne grafiek en tekeningen ontvangen. Van sommige kunstenaars had de Universiteitsbibliotheek nog helemaal geen werk in bezit. De schenking betekent een welkome uitbreiding.

 Lees verder