Jaargang 3, 2 oktober 2007
 

Denemarken eert vergeten Nederlands-Deense schilder

De Leidse kunsthistoricus Juliette Roding mag zich de ontdekker van de Nederlands-Deense schilder Pieter Isaacsz (1568-1625) noemen. Vanwege zijn 'dubbele nationaliteit' viel Isaacsz lang buiten de kunstgeschied-schrijving. Denemarken eert deze vergeten kunstenaar met een expositie in Kopenhagen.

 Lees verder

 
     

Muizen hebben last van traumatische jeugdervaring

Wat is de invloed op latere leeftijd van een traumatische stresservaring uit de vroege jeugd? Leo Enthoven, promovendus bij het LACDR en het LUMC, onderzocht het in een proefdiermodel. Over de mens kan hij nog niets zeggen.

 Lees verder

 
     

‘Kies voor de Leidse Sterrewacht’

De Leidse Sterrewacht dingt 10 oktober mee naar de restauratiesubsidie van een miljoen euro in het tv-programma BankGiroLoterij Restauratie. De kijkers bepalen welk monument gaat winnen. Bel of sms ‘STERREWACHT’, roept prof. Vincent Icke op.

 Lees verder

 
   

‘Ik wil dit héél erg graag’

De Leidse masterstudente Marjolein de Ridder is in de race om jongerenverte-genwoordiger voor Nederland bij de Verenigde Naties te worden. Om een plaats in de finale te krijgen moet ze het deze week opnemen tegen één andere kandidaat, de Utrechtse studente Jiska Jacobs.

 Lees verder

 
   


Arnon Grunberg gastschrijver Universiteit Leiden. 1 oktober 2007, Algemeen Nederlands Persbureau ANP.
 Digitale knipselkrant


 Leiden's Latest
 Research


‘Wassend water’. Lezingenserie van Studium Generale over water: in Nederland, in China, als fotografisch object in relatie tot klimaatverandering.
 Lees verder

‘Groeien of graaien? De toekomst van hedgefunds en private equity in Nederland’. Debat georganiseerd door SMB Leiden en het Centrum voor Bedrijfswetenschappen. Kamerlingh Onnesgebouw, 8 oktober, 16.00 uur.
 Lees verder

  Universitaire agenda


De uitdaging van Leidens Ontzet zit hem niet in het binnenkrijgen van wittebrood en haring, maar in het binnenhouden ervan. Joris Aben, 9 oktober (geneeskunde).
Meer stellingen


Media Work.
 Lees verder

Studie & Praktijk.
 Lees verder


Van studie-informatie tot cursus Scientific Writing, van tennisles tot mensamenu's.
 Lees verder

 Colofon
 Archief