Jaargang 3, 1 mei 2007
 

Holocaust in Nederland: ‘We hebben het écht niet geweten’

‘Wir haben es nicht gewußt’. Dit citaat wordt Duitsers in de mond gelegd die wel degelijk wisten wat er met de joden gebeurde. Leids historicus Bart van der Boom gaat aan de hand van oorlogsdagboeken na wat Neder-
landers tijdens de bezetting dachten over het lot van de joden.

 Lees verder

 
   

Oorlogskinderen blijvend getraumatiseerd

De oorlog doorstaan hebben, maar gete-
kend zijn voor het leven. Oorlogskinderen die de holocaust overleefden, blijken nog altijd de gevolgen te ondervinden van hun vroege trauma’s. Dat blijkt uit onderzoek van promovenda Elisheva van der Hal.

 Lees verder

 
   

Renate Dorrestein nieuwe gastschrijver

Renate Dorrestein is de nieuwe gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Vanaf september geeft ze een werkcollege creatief schrijven. In twee openbare vraaggesprekken geeft ze haar mening over vrouwenstudies en medische ethiek. Deze maand verschijnt haar nieuwste roman: Echt sexy.

 Lees verder

 
   

Beste hbo'ers welkom in master Bestuurskunde

De beste studenten Bestuurskunde van de Haagse Hogeschool kunnen zich al tijdens hun hbo-opleiding voorbereiden op instroom in de masteropleiding van de Universiteit Leiden. Hogeschool en universiteit tekenden hierover op 26 april een convenant.

 Lees verder

 
   

Creatieve toptalenten bepalen eigen promotie

Vier aanstormende wetenschappers van de Universiteit Leiden en het LUMC hebben een Toptalentsubsidie gekregen van NWO. Het Toptalentprogramma geeft jong creatief talent veel vrijheid op weg naar de promotie.

 Lees verder

 
   

FrisPop: Leids studentenpopfestival op 15 juni

Voor het eerst vindt op het terrein van het Universitair Sportcentrum een openluchtpop-festival plaats voor studenten van de Uni-
versiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. Naast enkele bands en dj ErickE laten ook de studentenverenigingen hun muzikale kunnen zien. SLS Wonen is hoofdsponsor.

 Lees verder

 
     

En verder

 
    Het Talentencentrum staat op de shortlist voor de Innovatieprijs van de 'Expeditie durven, delen, doen'.  
     


Aanbieding eerste exemplaar van 'Plekken van herinnering' van prof.dr. Wim Willems. Nieuwe Kerk, Den Haag, 5 mei, 13.30 u.
 Lees verder

Promovendus van de Faculteit der Kunsten Luk Vaes: Extended techniques voor de piano - op weg naar een uitvoeringspraktijk. Scheltemacomplex, 9 mei, 20.00 u.
 Lees verder

Emergence of Chinese Economy: Challenges, Prospects and Trends. Philips Lecture on Modern Chinese Economy door Li Daokui, Freeman Professor of Economics, Tsinghua University, Beijing, Kamerlingh Onnesgebouw, May 8, 15.00 u.
 Lees verder (pdf)

  Universitaire agenda


Vier laureaten voor medewerkers LACDR
 Lees verder

Carla Teune wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau
 Lees verder


Van studie-informatie tot cursus Scientific Writing, van tennisles tot mensamenu's.
 Lees verder

 Colofon
 Archief