Jaargang 3, 24 april 2007
 

Jaarlijks 107.000 kinderen in Nederland mishandeld

In 2005 werden ruim 107.000 Nederlandse kinderen het slachtoffer van kindermishandeling, concludeert de onderzoeksgroep van Rien van IJzendoorn. Op 25 april stuurt minister van Jeugd- en Gezinszaken André Rouvoet de bevindingen met beleidsaanbevelingen naar de Tweede Kamer.

 Lees verder

 
   

Migratie en integratie toen en nu

Bij de integratie van immigranten is religie een grotere barrière dan huidskleur. Maar geen onoverkomelijke. Aldus de historicus professor Leo Lucassen. Op woensdag 25 april vindt het symposium ‘Migratie naar Nederland in de 20ste en 21ste eeuw’ plaats.

 Lees verder

 
     

Reni de Boer wil Mis(s) Verkiezing winnen

‘Aan de beeldvorming over mensen met een lichamelijke beperking valt veel te verbeteren’, vindt Reni de Boer. De Leidse studente Kunstgeschiedenis wil de verkiezing van Mis(s) Onbeperkt Nederland 2007 winnen. Dan is ze voor een jaar ambassadrice voor mensen met een fysieke handicap.

 Lees verder

 
   

De Europese grondwet herbezonnen

Hoe kan Europa weer uit het slop worden gehaald na het ‘nee’ tegen het Grondwettelijk Verdrag in Frankrijk en Nederland? Leidse wetenschappers zoeken naar een antwoord in de bundel Rethinking Europe’s Constitution die vandaag verschenen is.

 Lees verder

 
     

Geavanceerd HIV bestrijden

De onderzoeksgroep van dr. Bert de Boer van het Leiden Amsterdam Center for Drug Research (LACDR) krijgt 500.000 euro van de technologiestichting STW. Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van een geneesmiddel om HIV te remmen dat in het lichaam gebruik maakt van een transportsysteem.

 Lees verder

 
   

Universiteit Leiden lanceert eigen luchtvaartballon

De Universiteit Leiden heeft een eigen luchtvaartballon om de bètastudies te promoten. Wie iets te vieren heeft, een origineel cadeau wil geven, iets spannends wil beleven of een gast op bijzondere wijze wil fêteren, kan een tochtje boeken.

 Lees verder

 
   

En verder

    Derde Siegenbeek-alumnidag voor oud-studenten Nederlands  
    Prijsvraag voor studenten: verzin een nieuwe naam voor het informatiecentrum voor mensen met een functiebeperking  
     


Jürgen Zangenberg, hoogleraar uitlegging van het Nieuwe Testament, met inbegrip van de inleidingswetenschap en de vroeg-christelijke letterkunde: Dry Bones - Heavenly Bliss. Tombs, Post-Mortal Existence and Life-After-Death in Ancient Judaism.
Vrijdag 27 april, 16.15 uur
 Lees verder


5th International Symposium on Microdialysis in Drug Research and Development: The Target Site in Focus. Naturalis, 25-27 april.
 Lees verder

Europadag bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Alles over onderwijs en onderzoek m.b.t. Europa. Vrijdag 9 mei, Pieter de la Court Gebouw, 11.00-17.00 uur.
 Lees verder

  Universitaire agenda


Het verkrijgen van een Nederlands visum voor een niet-ingezetene van de Europese Unie of daarmee gelijkgestelde is als het Indonesische gezegde bagaikan menegakkan benang basah ‘alsof je een natte draad rechtop moet laten staan’.
Johnny Tjia, 25 april (talen en culturen van Indonesië)
Meer stellingen


Van studie-informatie tot cursus Scientific Writing, van tennisles tot mensamenu's.
 Lees verder

 Colofon
 Archief