Jaargang 3, 6 februari 2007
 

Douwe Breimer draagt rectoraat over aan Paul van der Heijden

Op de dies natalis van de universiteit, 8 februari, loopt scheidend rector magnificus Douwe Breimer voor de laatste maal vooraan in het cortège naar de Pieterskerk. Ditmaal naast rector magnificus designatus Paul van der Heijden aan wie hij het rectoraat overdraagt.

 Lees verder

 
   

Eindelijk samen!

Een nieuw onderwijs- en een nieuw onderzoeksgebouw met de modernste faciliteiten. Geneeskundestudenten
en –onderzoekers kunnen hiervan nu volop profiteren. En: patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek zijn in Leiden eindelijk geconcentreerd op één locatie.

 Lees verder

 
   

Diversity: studentenvereniging voor álle studenten

Diversity. Zo heet de nieuwe algemene multiculturele studentenvereniging-in-oprichting. Deze is er voor álle studenten zodat ook studenten met een niet-Nederlandse achtergrond zich er thuis kunnen voelen. Studenten kunnen er ook terecht voor hulp bij de studie.

 Lees verder

 
     

‘B-mails’ uit de middeleeuwen

Rond de stad Novgorod in noordwest-Rusland vond in de middeleeuwen een levendige correspondentie plaats op stukjes berkenbast. Meer dan duizend van deze ‘b-mails’ zijn nu op internet gezet. De Universiteit Leiden is penvoerder van dit project van zeven instituten.

 Lees verder

 
   

Internationale studenten betrekken
eigen common room

De internationale studenten hebben hun eigen common room in Plexus gekregen. Scheidend rector Douwe Breimer, die dit initiatief een warm hart toedraagt, opende de ruimte tijdens zijn afscheidstournee langs onderdelen van de universiteit, op 5 februari.

 Lees verder

 
   

En verder

    Opening Happietaria uitgesteld naar woensdag 7 februari  
    Grote opkomst verwacht bij diesviering voor oud-studenten  
    Prof. Langereis verlaat Universiteit Leiden  
     


Studium Generale & Toneel: serie van vijf lezingen over toneel ter inleiding op voorstellingen in het LAK of de Schouwburg. Start: 13 februari.
 Lees verder

Jens Pruessner, McGill University Montreal: Interindividual differences in stress responsivity: links to brain morphology and activation. LUMC, Von Ronnenzaal, K2-052, 8 februari
 Lees verder

  Universitaire agenda


Rechtvaardigheid is een instrument te gebruiken in een machtstrijd, maar dat wil niet zeggen dat mensen er niet hartstochtelijk in kunnen geloven.
Annemarike Stremmelaar, 7 februari (Turkse taal en cultuur)
Meer stellingen


Pieter van Megchelen: Bouwen aan het LUMC; een geschiedenis van
(on)voltooide dromen.
 Lees verder


Van studie-informatie tot cursus Scientific Writing, van tennisles tot mensamenu's.
 Lees verder

 Colofon
 Archief