Jaargang 3, 9 januari 2007
 

Wat hebben we tegen de Roma?

De Roma, in de volksmond samen met de Sinti zigeuners genoemd, worden in vrijwel alle landen van Europa achtergesteld. Vanja Montenegro-Ljujic gaat in kaart brengen hoe mensen in Servië, Nederland en Hongarije tegen de Roma aankijken, en hoe dat komt.

 Lees verder

 
     

Nieuwe feiten over de buskruitramp

Op 12 januari 1807 ontplofte aan het Steenschuur een vrachtschip met buskruit. De ramp was qua omvang vergelijkbaar met Enschede, maar telde veel meer slachtoffers. Beleidsmedewerkster Arti Ponsen ontdekte dat schipper Adam van Schie, die altijd als aanstichter van de ramp beschouwd is, onschuldig is.

 Lees verder

 
   

Internationale communicatie verloopt via tussentalen

Sprekers van het Engels die van huis uit een andere moedertaal hebben, ontwikkelen een tussentaal, zoals: Dunglish of Chinglish, Engels met Nederlandse of Chinese invloed. De mate waarin deze tussentalen onderling verstaanbaar zijn, heeft Hongyan Wang onderzocht.

 Lees verder

 
     

Computers voor universiteit in Malawi

Honderd pc’s, printers, faxen en een complete telefooncentrale heeft Menno Welling, promovendus bij Onderzoekschool CNWS voor Aziatische, Afrikaanse en Amerindische Studies, gekregen voor een nieuw opgerichte universiteit in Malawi. Welling is er decaan van de faculteiten Educatie en Sociale Wetenschappen.

 Lees verder

 
   

P&O Nieuws

 
   


Towards a New Historiograp-hy: Peter Forgacs and the Aesthetics of Temporality. Workshop Literary Studies met prof. Ernst van Alphen. Woensdag 9 januari, 16.00 uur.
 Lees verder

De winter van 1907 in de hortus. Wandeling en een verhaal. Zondag 14 januari, 12.00 uur.
 Lees verder

Universitaire agenda


Bij W&N werden tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari de ontdekkers van het jaar 2006 en de beste docent bekend gemaakt.
 Lees verder


Ervaring is iets dat je pas krijgt vlak nadat je het nodig hebt gehad.
Juliette Hoefnagel, 11 januari (geneeskunde)
Meer stellingen


Van studie-informatie tot cursus Scientific Writing, van tennisles tot mensamenu's.
 Lees verder

 Colofon
 Archief