Archief
 
Jaargang 2, 15 augustus 2006
 

Verenigingslidmaatschap vergroot kans op studiesucces

Uit onderzoek blijkt dat Leidse studenten die lid zijn van een studentenvereniging meer kans hebben om hun studie succesvol af te ronden. Dat maakte rector magnificus Douwe Breimer op 14 augustus bekend bij de opening van de introductieweek voor nieuwe eerstejaars El Cid.

Lees verder

 
     

Zelf een kraakbeentumor maken

LUMC-patholoog Judith Bovee gaat met haar Vidi-subsidie het ontstaan van kraakbeen-tumoren bestuderen. Ze zoekt naar een manier om in te grijpen op de celdeling waardoor de groei stopt. Want chemothera-pie en bestraling helpen niet tegen deze vorm van kanker.

Lees verder

 
     

Ondanks regen ‘superleuke’ El Cid

Het is de nachtmerrie van elke introductie-commissie: regen. Het regende bij de aanvang van de El Cid, maandag 14 augustus. En niet zo’n beetje ook. De stemming van de aanstaande eerstejaars lijkt er echter niet onder geleden te hebben. Ze hebben het prima naar hun zin.

Lees verder

 
   


Expositie van schilderijen van Francien Bouhuijs (universitair medewerkster loopbaan-advies en studie-keuze), restaurant Wasse-naarseweg 52. Tot 7 september
Bekijk haar galerij

The many faces of music in contemporary China: photos, objects, sounds, and performances. Tentoonstelling in de bibliotheken van het Sinologisch Instituut, Arsenaalplein 1. Tot 31 september
Lees verder

Colofon
Archief