Archief
 
Jaargang 2, 4 juli 2006
 

Tussen beschaving en dwang

Prof.dr. Hisashi Owada, rechter bij het Internationaal Gerechtshof en bijzonder hoogleraar bij de Faculteit der Letteren, ging in zijn oratie in op de manier waarop Japan kennismaakte met de internationale ge-meenschap van (Westerse) beschavingen.

Lees verder

 
     

Academisch medisch erfgoed: komt dat zien!

De Stichting Academisch Erfgoed maakte een website over de medisch academische collecties van de vier klassieke universi-teiten en hun ziekenhuizen: Leiden, Amsterdam (UvA), Groningen en Utrecht. Vooral de foto’s van de honderd topstukken zijn het bekijken waard.

Lees verder

 
     

Iedere student zijn eigen ranking

Een Europese pilot moet een database opleveren die toekomstige bachelor-, master- en PhD-studenten de mogelijkheid biedt een keuze te maken voor een universiteit of hbo-opleiding op basis van criteria die zijzelf relevant vinden.

Lees verder

 
   

Juridische opleidingen positief beoordeeld

Twee visitatiecommissies gaven een positief oordeel over de vier Leidse juridische oplei-dingen: Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht, Notarieel recht en Criminologie.

Lees verder

 
   

P&O Nieuws

 
   

En verder

    Het jaarverslag over 2005 in het teken van kwaliteit en rendement  
     


Zondag 9 juli, 12.00 uur, een nieuwe aflevering in de serie Hortusverhalen op zondagmorgen, dit maal over bijen en drachtplanten door een Leidse imker
Lees verder


Paul Keßler is per 1 juli benoemd tot prefect van de Hortus botanicus Leiden.
Lees verder

Colofon
Archief