Archief
 
Jaargang 2, 13 juni 2006
 

Socioloog van de kwantumwereld

Jan Zaanen, hoogleraar theoretische fysica van de gecondenseerde materie, krijgt een Spinozapremie. Zijn baanbrekende ideeën over het collectieve gedrag van kwantumdeeltjes en over hoge temperatuur supergeleiding maakten hem vaak tot ketter.

Lees verder

 
     

Politicoloog Van Holsteyn: ‘Journalisten missen basiskennis’

Iedereen was verrast dat Verdonk de strijd om het VVD-lijsttrekkerschap niet won. De vele opiniepeilingen hadden immers een gunstige uitslag voor haar voorspeld. ‘Maar die peilingen deugden niet, en journalisten horen dat te weten!’, stelt hoogleraar kiezersonderzoek Joop van Holsteyn.

Lees verder

 
     

Meten in de haarvaten van de hersenen

Hersenschade of tumorgroei wordt vaak voorafgegaan door veranderingen in de hersendoorbloeding. Thijs van Osch perfectioneert een techniek om die doorbloeding te meten. Die kan dan gebruikt worden in de kliniek.

Tiende portret in de serie Veni-winnaars

 
   

Visitatiecommissie prijst milieu-onderzoek

Het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden (CML) verricht bijzonder goed onderzoek. Dat blijkt uit het recent verschenen rapport van de visitatie-commissie die het CML-onderzoek heeft beoordeeld.

Lees verder

 
   

2500 Kilo boeken voor Atjeh

Op 9 juni bood Rector Magnificus Douwe Breimer symbolisch twee boeken aan aan M. Muhadjir, attaché voor onderwijs en cultuur van de Ambassade van Indonesië. Dit was het sluitstuk van de inzamelingsactie ‘Boeken voor Atjeh’.

Lees verder

 
   

En verder

    Roeiers van Njord zeer succesvol bij de Nationale Kampioenschappen in Amsterdam  
     


Prof.dr. J.J.M. van Holsteyn, kiezersonderzoek, in het bijzonder de institutionele vormgeving van electorale processen.
Vrijdag 16 juni, 16.15 uur
Lees verder


Maandag 19 juni, 20.00 u. Kamermuziekavond op het Boerhaaveplein (hoofdgebouw LUMC), uitgevoerd door De Practicum Musicae Studenten van de Faculteit der Kunsten.
Lees verder

Seminar op woensdag 21 juni over studiekeuze en meerdimensionale ranking. Naar een internationaal systeem van kwaliteits-vergelijking.
Lees verder


Universiteitsbonussen voor het aantal afgestudeerde studenten zonder goede kwaliteitscontrole leidt tot kwantiteit in plaats van kwaliteit.
Tjeerd van Rij, 20 juni (biochemie)
Meer stellingen


Romandebuut van Christiaan Weijts.
Lees verder

Over de invloed van
visuele etnografie op de antropologie.
Lees verder

Colofon
Archief