Archief
 
Jaargang 2, 6 juni 2006
 

Leiden wordt tweede bij Academische jaarprijs

Team Warnar werd tweede bij de Academische jaarprijs met het plan om meer bekendheid te geven aan de onderschatte macht van middeleeuwse kluizenaressen. De jury had grote waardering voor het Leidse project.

Lees verder

 
     

Een vrouw nog mooier dan je moeder

Zebravinkmannetjes kiezen vrouwtjes die op hun moeder lijken. De uiterlijke kenmer-ken van de moeder zijn echter in het vrouw-tje van hun keuze extremer aanwezig. Dit gedrag is aangeleerd, zo toonden Leidse biologen aan met behulp van rode en oranje nagellak.

Lees verder

 
     

Spuitende rookfonteinen en bevroren bananen

Spuitende rookfonteinen, bevroren bananen, zwevende magneten. Iedere middelbare school kan een optreden van de Leidse natuurkundestudenten van het Rino boeken. Deze week passeert Rino de grens van 10.000 toekijkende scholieren.

Lees verder

 
   

Massale media-aandacht voor bachelorscriptie

De ingrediënten: een manuscript, een beroemde naam, een student en een vondst. Het resultaat: een hele hoop media-aandacht. Dit overkwam Rick Honings, student Nederlands. Hij ontdekte een reisverslag van François HaverSchmidt in de UB.

Lees verder

 
   

En verder

    Serie reportages bij RTV West over bijzondere afstudeerprojecten in de regio.  
    Het Leids studentenkoor en -orkest Collegium Musicum viert zijn 14e lustrum. Op 10 en 24 juni vinden twee reŘnistendagen plaats voor oud-leden.  
     


Prof.dr. R.G.H.H. Nelissen, Experimentele orthopedie, in het bijzonder de gewrichts-reconstructie.
Titel: Migratie = Integratie
Vrijdag 9 juni, 16.15 uur
Lees verder


Woensdag 7 juni om 20:00 uur presenteert de voorma-lige ambassadeur van Japan in Nederland, Kazuhiko Togo, in een lezing een origineel concept over het probleem rond het jaarlijkse bezoek van de Japanse premier aan de Yasukuni-tempel.
Lees verder

Een symposium over ‘Energy and Innovation in World-Historical Perspective’ op zaterdag 10 juni.
Lees verder


Ton Koopman, hoogleraar Historisch ge´nformeerde uitvoeringspraktijk , heeft de Bach-medaille van de stad Leipzig ontvangen.
Lees verder


Gerrit Glas, hoogleraar Reformatorische wijsbe-geerte aan de Faculteit der Wijsbegeerte, is voor een periode van vijf jaar op persoonlijke titel benoemd tot hoogleraar Wijsgerige aspecten van de psychiatrie aan het LUMC.


Wetenschap en astrologie bieden zekerheid.
Bart Hooft van Huysduynen, 8 juni (geneeskunde)

Homeopathie helpt omdat toeval bestaat.
Kitty Kapiteijn, 12 juni (geneeskunde)
Meer stellingen

Colofon
Archief