Archief
 
Jaargang 2, 23 mei 2006
 

Kees Schuyt Cleveringahoogleraar

Socioloog en jurist dr.mr. Kees Schuyt bezet in het academisch jaar 2006-2007 de Cleveringaleerstoel. Zijn leeropdracht wordt ‘Recht en conflict: groepstegenstellingen en groepsconflicten in de hedendaagse samenleving’

Lees verder

 
     

Leiden in finale Academische jaarprijs

Het team Warnar zit in de finale van de Academische jaarprijs. Uit de dertien deelnemende universiteiten zijn drie teams geselecteerd. Ook Wageningen en Groningen gaan bij de slotmanifestatie op voor de hoofdprijs van 100.000 euro.

Lees verder

 
   

Het geheim van de leesbaarheid

Gerard Unger een vormgever die zijn sporen in het onderwijs al verdiend heeft, wordt de eerste hoogleraar Typografische vormgeving. Praktisch iedere Nederlander wordt dagelijks wel geconfronteerd met een ontwerp van zijn hand.

Lees verder

 
     

Otterspeers talent voor bewondering

Willem Otterspeers nieuwste boek gaat over Johan Huizinga. Hij beschouwt Huizinga als klassiek auteur, een Nobelprijs voor de literatuur waardig. Huizinga geldt als de belangrijkste Nederlandse historicus van de twintigste eeuw. Hij was rector en hoogle-raar geschiedenis aan de Leidse universiteit.

Lees verder

 
   

Voorlopig alleen selectie na de poort

Voorlopig blijft selectie van studenten aan de Universiteit Leiden beperkt tot selectie na de poort. Er zijn nog geen instrumenten voorhanden om op een verantwoorde wijze voor de poort te kunnen selecteren.

Lees verder

 
   

LERU wil manifest over hoger onderwijs

De League of European Research Universities heeft een aanzet gegeven voor een manifest over het Europese hoger onderwijs. Dit onderwijs moet wereldwijd concurreren en daarom dient binnen Europa eensgezindheid te bestaan over betekenis, waarden en behoeften ervan.

Lees verder

 
   

Opkomst universitaire verkiezingen iets hoger

Afgelopen maandag sloten de digitale stembussen voor de universitaire verkiezingen van 2006. Bij de personeelsgeleding is de opkomst gedaald, doordat veel medewerkers opnieuw hun inloggegevens moesten opvragen bij de lokale helpdesk.

Lees verder

 
   

En verder

    Douwe Breimer op 95  
    De Stichting Albeda leerstoel nodigt studenten uit om mee te dingen naar de scriptieprijs 2006, op het gebied van de arbeidsverhouding en/of vorming van arbeidsvoorwaarden in de publieke sector  
   

Doe mee aan ‘De 5 van de universiteit’ tijdens de Leidse Marathon op 18 juni

 
     


Prof.dr. J.L. Goedegebuure, moderne Nederlandse letterkunde.
Titel: Het mythisch substraat; verhaalpatronen in de Nederlandse literatuur van de twintigste eeuw
Dinsdag 30 mei, 16.15 uur
Lees verder


Woensdag 24 mei houdt Edward O. Wilson de Tinbergenlezing in de Pieterskerk
Lees verder


Politicoloog Andeweg en sterrenkundige De Zeeuw benoemd tot KNAW-lid
Lees verder

Sanneke Kuipers kijgt de jaarprijs van politicologie voor haar proefschrift
Lees verder


Gerard Unger wordt eerste hoogleraar Typografische vormgeving.
Lees verder

Socioloog en jurist Kees Schuyt bekleedt in het academisch jaar 2006-2007 de Cleveringaleerstoel.
Lees verder

Dr. Liesbeth Zegveld wordt hoogleraar Internationaal humanitair recht i.h.b. de positie van vrouwen en kinderen ten tijde van gewapend conflict.
Lees verder


De verplichte verwijzing op het titelblad van Leidse proefschriften naar de faculteit waaraan de Rector Magnificus is verbonden, terwijl niet verwezen wordt naar de faculteit waaraan de promotor werkzaam is, kan leiden tot verwarring over het vakgebied waarbinnen het proefschrift is geschreven.
Heike Goudriaan, 24 mei (rechten)
Meer stellingen

Colofon
Archief