Archief
 
10 januari 2006
 

Systems pharmacology moet apotheek herinrichten

De farmaceutische industrie zit in een impasse, aldus professor Jan van der Greef. De huidige aanpak levert geen meerwaarde meer op. De tijd is rijp voor een aanpak gebaseerd op de ‘systems biology’. Want de mens is meer dan de som der cellen.

Lees verder

 
   

Eten in vijf sferen

Vandaag is tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de faculteit der Sociale Wetenschappen het vernieuwde gebouw feestelijk geopend. Bekijk de diaserie voor het resultaat van het werk van architectenbureau Hoek en De Wit.

Kijk verder

 
     

Het nut van mannen

Sommige soorten insecten zijn besmet met een bacterie waardoor het vrouwtje alleen vrouwtjes voortbrengt. De soort plant zich dan aseksueel voort. Dr. Ken Kraaijeveld onderzoekt de voor- en nadelen van aseksuele voortplanting bij een sluipwespensoort

Eerste portret in de serie Veni-winnaars

 
   

Kwadrant van Snellius

Op maandag 16 januari wordt in het Snelliusgebouw een replica van het beroemde kwadrant van Snellius onthuld. Met zijn kwadrant was Snellius in feite de grondlegger van de Leidse sterrenkunde.

Lees verder

 
     

Hauer en Backus ontdekkers
van het jaar

Arnaud Hauer en Ellen Backus zijn bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen uitgeroepen tot ontdekkers van het jaar. Backus won de jurypijs, Hauer de publieks-prijs. Wie stemde wat en waarom?

Lees verder

 
   

NSO speelt Russische meesters

Tot en met vandaag trok een groep van ongeveer honderd student-musici zich terug op een boerderij. Onder leiding van dirigent Otto Tausk studeerden deze amateurs het programma van het Nederlands Studenten-orkest in. Nu wachten de grote concertpodia.

Lees verder

 
   

En verder

Keuze/bijvak Filmgeschiedenis: De Oudheid en de Film van start, voor alle studenten inclusief ‘à la carte’.
SURFnet 6, kunst en een prijsvraag

 
   

Prof.dr. Gemma G. Kenter, geneeskunde.
Titel: Genezen beter dan voorkomen?
Vrijdag 13 januari, 16.00 uur.
Lees verder


Wie grenzen trekt maakt grensgevallen.
Edward Fiets, 12 januari (geneeskunde)
Meer stellingen


Donderdag 12 januari, 20.00 u: Coolpolitics bij Minerva.
Lees verder


Professor Patrick T.W. Hudson (cognitieve psy-chologie) won met een internationaal team de Communication Award van het Energy Institute in Londen.
Lees verder

Leidse student wint Hanneke Steenbergen-scriptieprijs.
Lees verder

De faculteit der Sociale Wetenschappen reikte vanmiddag diverse facultaire prijzen uit, ook aan onder-steunend personeel.
Lees verder


Twee boeken die betrekking hebben op Afrika. Een bundel over commodificatie, met focus op Afrika, en het African Yearbook 2004.
Lees verder

Colofon
Archief