Archief
 
Jaargang 2, 3 januari 2006
 

Leiden scoort goed

De scores van de Universiteit Leiden in de NWO-programma’s zijn over het algemeen goed. ‘Maar goed wil nog niet zeggen dat we ook heel tevreden zijn’, zegt rector magnificus en voorzitter Douwe Breimer.

Terugblik op 2005

 
     

2,5 miljoen voor kennistransfer

Dr. Bob Smailes, directeur van Leiden University Research and Innovation Services, werkt nog maar een paar maanden in Leiden. Zijn eerste wapenfeit is er al: een subsidie van 2,5 miljoen euro voor het project Leeuwenhoek Starters.

Een interview

 
     

Eredoctoraat voor Anthony Grafton

Anthony Grafton krijgt een eredoctoraat van de Universiteit Leiden. Grafton is hoogleraar Geschiedenis aan Princeton University en hoofd van Princeton University Humanities Council. Het doctoraat wordt uitgereikt door prof.dr. Nicolette Mout tijdens de diesviering van 8 februari a.s.

Lees verder

 
   

Ontdekker van het jaar 2005

Op 9 januari maakt de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen de ontdekker van het jaar 2005 bekend. Uit acht genomineerden worden twee winnaars gekozen: de winnaar van de juryprijs en de winnaar van de publieksprijs.

Lees verder

 
   

‘Wie te vroeg juicht, heeft toch alvast plezier gehad’ en andere stellingen uit 2005.
Herlees meer stellingen


Compositie Monumentum van Jan van Vlijmen 9 januari opnieuw te horen.
Lees verder


De Nederlandse Vereniging voor Psychonomie heeft 17 december een Erepenning toegekend aan prof.dr. John Michon.

Eveline Crone heeft op 17 december de Psychonomie Dissertatie Prijs ontvangen.
Lees verder


Dr. A.G. Bus is benoemd tot gewoon hoogleraar in de Faculteit der Sociale Weten-schappen om werkzaam te zijn op het vakgebied van de pedagogische wetenschap-pen, in het bijzonder de pre-ventie en behandeling van onderwijsleerproblemen en leerstoornissen.
Lees verder

Colofon
Archief