Archief
 
8 november 2005
 

De brandnetel rukt op

De grote brandnetel is de meest voorkomen-de wilde plant in Nederland. Hij groeit op voedselrijke plaatsen, die de afgelopen jaren sterk zijn toegenomen. Wil Tamis onderzocht het hoe en waarom van veranderingen in de Nederlandse flora.

Lees verder

 
     

Rehabilitatie Rechten

Een sterk verouderde visitatie van Rechten in Kennis in kaart wordt als nieuwsfeit gepresenteerd. Veel commotie was het gevolg. Dezelfde dag nog werd Rechten gerehabiliteerd in een debat tussen staatssecretaris Rutte en rector magnificus Breimer.

Lees verder

 
     

Autodidact wordt student

Jan van Aken heeft sinds 2000 in korte tijd vier romans gepubliceerd. Zijn vijfde boek waar hij nu hard aan werkt, staat gepland voor volgend jaar. Desondanks is Van Aken in september in Leiden begonnen aan de studie Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap.

Lees verder

 
   

Chinese universiteiten op jacht naar jong talent

Een delegatie van de zestien meest vooraanstaande Chinese universiteiten bezoekt deze maand ons land om hier talentvolle studenten te werven. Op 15 november vindt in het Arsenaal een landelijke informatiebeurs plaats.

Lees verder

 
   

Twaalfde student Mandelafonds in Leiden verwelkomd

De SLS Wonen stelt ook dit jaar weer gratis huisvesting ter beschikking aan een Zuid-Afrikaanse student die met een Mandela-beurs in Leiden studeert. Het is de twaalfde student die op een Mandelabeurs in Leiden is.

Lees verder

 
   

En verder

Von SieboldHuis ontvangt 10.000ste bezoeker
Woensdag 2 november ontving het SiebholdHuis de 10.000ste bezoeker sinds de opening, zes maanden geleden. Het was Sibille Dieterle, die in het zonnetje werd gezet.

 
   

Prof. mr. dr. Dick P. Engberts, normatieve as-pecten van de geneeskunde.
Titel: Met recht en reden. Het gemeenschappelijke belang van medische ethiek en gezondheidsrecht.
Vrijdag 11 november, 16.15 uur.
Lees verder

Prof. dr. Harry Fokkens, Europese Prehistorie.
Titel: Voorbeeldige voor-ouders: graven naar de ideeënwereld van pre-historische boerensamen-levingen.
Dinsdag 15 november, 16.15 uur.
Lees verder


Promotieonderzoek is een tweezijdige ontdekkings-tocht: je ontdekt op wetenschappelijk en persoonlijk vlak nieuwe verbanden.
Floortje Rink, 10 november (sociale wetenschappen)
Meer stellingen


Op 10 november houdt Vidi-winnares Gabrielle van den Berg een lezing over het Perzische Boek der Ko-ningen.
Lees verder


Een festschrift voor emeritus prof. mr. R. Feenstra voor zijn 85ste verjaardag en een boek over mensenrechten en staatsveiligheid.
Lees verder

Colofon
Archief