Archief
 
1 november 2005
 

Bolkestein houdt oratie in Haagse Nieuwe Kerk

9 november loopt er voor het eerst in de geschiedenis een hooglerarencortège in Den Haag. Leidse en Delftse professoren wonen de oratie bij van prof. mr. F. Bolkestein in de Nieuwe Kerk.

Lees verder

 
     

Boekverkoper van de Verlichting

De eigenzinnige Elie Luzac gaf L‘homme machine van La Mettrie uit, dat onmiddellijk na verschijnen in heel Europa verboden werd. Verboden boeken leverden veel geld op, maar geld verdienen was zeker niet Luzacs enige oogmerk.

Lees verder

 
     

Zin en onzin van rankings

Woensdagavond 2 november organiseert het ministerie van OCW samen met de studentenorganisaties ISO en LSVB een debat over de zin en onzin van ranglijsten in het hoger onderwijs. Aanleiding is de verschijning van de tweede editie van het rapport Kennis in Kaart.

Lees verder

 
   

Universiteit herijkt onderwijsaanbod Bedrijfswetenschappen

De Universiteit Leiden versterkt de combinatiestudies met Bedrijfsweten-
schappen en ontwikkelt nieuwe varianten in de bachelor- en masteropleidingen, naast het bestaande aanbod van de disciplinaire opleidingen. Voor de post-initiële MBA-opleidingen van de Leiden University School of Management worden geen nieuwe studenten meer ingeschreven.

Lees verder

 
   

Faculteit Sociale Wetenschappen opent bèta-lab

In de Faculteit Sociale Wetenschappen is de afgelopen tijd een bèta-laboratorium verrezen. Daarmee is de faculteit volledig toegerust voor psychologisch en pedagogisch onderzoek met een experimenteel karakter. Op woensdag 2 november wordt het bèta-lab geopend in aanwezigheid van rector Douwe Breimer en vice-rector Ton van Haaften.

Lees verder

 
   

Gefronste wenkbrauwen en internetonderzoek

Dertien masterstudenten Journalistiek en Nieuwe media en enkele docenten bevolken het maandag geopende multi-medialab in het Lipsius. Om een centrale ruimte zijn zes gesloten cabines gebouwd, voorzien van een pc met microfoon en webcam. Bedoeld om onderzoek onder internetgebruikers te doen.

Lees verder

 
   


Vaker dient het proefschrift als envelop voor de stellingen dan het velletje stellingen als bladwijzer voor het proefschrift.
Paul Wirtz, 7 november (geneeskunde)
Meer stellingen


Op 4 november is het Masterdag. Kom kennismaken met alle Leidse Masteropleidingen.
Lees verder


Over fundamentele natuurkrachten, begrijpelijk uitgelegd voor iedereen.
Lees verder

Colofon
Archief