Archief
 
20 september 2005
 

Philips-hoogleraar in Moderne Chinese Economie

Moderne Chinese Economie is het nieuwe programma dat de Universiteit Leiden met Philips als sponsor begint. De snelle economische opkomst van China leidt tot een grote behoefte aan economische kennis over het land. De eerste gasthoogleraar wordt dr. Gong Gang.

Lees verder

 
     

Trouwen voorkomt crimineel gedrag

Getrouwde criminelen worden half zo vaak veroordeeld als vrijgezellen, aldus criminoloog Arjan Blokland. En de juistheid van het gezegde ‘Eens een dief, altijd een dief’ hangt af van de interpretatie.

Lees verder

 
   

Afscheid van Ton Anbeek

Op 27 september houdt Ton Anbeek zijn afscheidscollege, voorafgegaan door een klein symposium. De studenten zal hij missen. ‘In het laatste jaar ben ik in dit opzicht erg verwend: zeker vier, vijf echt briljante neerlandici heb ik mogen begeleiden.’

Lees verder

 
   

Everything you always wanted to know…

… about de Leidse Schouwburg. In 2005 bestaat hij 300 jaar. Dankzij film- en theaterwetenschapper Cobi Bordewijk staat de complete geschiedenis van dit oudste nog op de originele plek aanwezige theater van Nederland nu op schrift en dvd.

Lees verder

 
   

Aderverkalking leidt tot cognitieve achteruitgang

Aderverkalking, of atherosclerose, leidt tot cognitieve achteruitgang bij 85-plussers. Deze cognitieproblemen leiden vaak weer tot depressies. David Vinkers promoveerde op de relatie tussen atherosclerose, cognitieve achteruitgang en depressie bij ouderen.

Lees verder

 
   

Prof. dr. Richard K. Todd, letteren, in het bijzonder de Britse letterkunde na 1500.
Vrijdag 23 september, 16.15
Titel: Hoe Brits is Brits?
Lees verder


Het bestaan van het evolutiemechanisme is ook verklaarbaar als een voorbeeld van intelligent design.
Erwin Altewischer, 22 september (natuurkunde)
Meer stellingen


27 september: showdebat van De Leidsche Beck.
Lees verder


Over preventie van eetstoornissen.
Lees verder

Colofon
Archief