Archief
 
30 augustus 2005
 

Meeste Mozaïeksubsidies voor Leiden

De Universiteit Leiden heeft maar liefst 7 van de 22 Mozaïeksubsidies binnengehaald, en is daarmee landelijk koploper. Deze subsidies zijn bedoeld voor jonge, talentvolle alloch-tone afgestudeerden. Opmerkelijk: in Leiden gaan ze allemaal naar vrouwen.

Lees verder

 
     

Brinkhorst bij opening academisch jaar

Minister van Economische Zaken mr. Laurens Jan Brinkhorst en rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur prof. dr. Douwe Breimer openen het academisch jaar op maandag 5 september in de Pieterskerk.

Lees verder

 
     

Vaccin tegen dichtgeslibde aderen

Leidse biofarmaceuten hebben een vaccin ontwikkeld tegen atherosclerose: het dichtslibben van de bloedvaten, waardoor hart- en herseninfarcten optreden. De onderzoekers verwachten dat het vaccin een therapie kan vormen voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Lees verder

 
   

Model helpt rechters beslissen

Vrijheid van meningsuiting, godsdienst-vrijheid, privacy: het zijn grondrechten. Rechterlijke beslissingen daarover worden vaak niet goed onderbouwd, meent Vidi-winnares Janneke Gerards. Daarom gaat ze een beslissingsmodel ontwikkelen dat Europese en Nederlandse rechters hand-vatten biedt.

Tweede portret van een Vidi-winnaar

 
   

W&N opent ook literair

De eerstejaarsstudenten wiskunde en natuurwetenschappen (W&N) beginnen hun studie met het lezen van een literair werk. De faculteit sluit aan bij de vorig jaar door de faculteit letteren begonnen Eerstejaarsboek-dag.

Lees verder

 
   

Prof. dr. Pieter M. Kroonen-berg, multivariate analyse, in het bijzonder van drieweg-data
Vrijdag 2 september,
16.15 uur
Lees verder


Collegegeld laat het niveau dalen. (Gabor Wiese, wiskunde, 2 september)
Meer stellingen


1 september 16.15 uur: prof. G. Bowering van Yale University verzorgt de prof. P.E. de Josselin de Jong lecture bij CNWS
Lees verder


Onderscheiding voor Arie Boomert, archeologie
Lees verder


Juriste Christa Tobler onderzocht wat het lastige begrip ‘indirecte discriminatie’ precies inhoudt en wat het verschil is met directe discriminatie
Lees verder

Colofon
Archief