Archief
 
5 juli 2005
 

Van Haaften wordt vice-rector

De Raad van Toezicht van de Universiteit Leiden heeft prof.dr. T. (Ton) van Haaften met ingang van 1 september 2005 benoemd tot lid van het College van Bestuur. Als vice-rector zal hij de portefeuilles onderwijs en HRM gaan beheren.

Lees verder

 
     

Metaalarbeider op de gevoelige toer

Biochemicus Armand Tepper werkt aan metaaleiwitten. Met behulp van een koper-eiwit gaat hij een biosensor maken voor nitriet. Maar eerst moet hij een methode bedenken om een fundamenteel probleem op te lossen: hoe stuur je elektronen door een isolerende eiwitlaag?

Negende portret van een veni-winnaar

 
   

NWO-subsidies voor Leidse chemie en informatica

De Leidse informaticus prof.dr. F. Arbab krijgt circa een half miljoen euro subsidie voor zijn onderzoek. De Leidse chemici dr. E. Bouw-man en dr. G.Ph. van Wezel krijgen ieder een ECHO-subsidie van 225.000 euro.

Lees verder

 
     

Jaarlijkse dag voor steunberen

Ondersteunend en beheerpersoneel. Zo heet het officieel. Maar voorzitter AW Kist noemt hen liever ‘steunberen’ om hun gewicht en belang te onderstrepen. Volgens hem moeten de steunberen een eigen jaarlijkse dag krijgen. Collegelid Joris van Bergen gaf hen zijn Tien Gouden Regels.

Lees verder

 
   


Voor het voortbestaan en het succes van de groep is de persoonlijke status van het individu van essentieel belang. (7 juli, Ed Sleebos, arbeids- en organisatiepsychologie)
Meer stellingen


6 juli: inschrijvingsborrel voor rechtenstudenten die deel willen nemen aan de Pleitmasterclass 2005.
Lees verder

Colofon
Archief