Archief
 
28 juni 2005
 

Pestbeleid op scholen werkt

Meer dan 16% van de kinderen uit de laatste drie groepen van de basisschool wordt op school gepest. Dat blijkt uit een groot onderzoek waar Minne Fekkes vandaag op promoveerde. Zijn goede nieuws: pestbeleid helpt. Maar je moet het wel volhouden.

Lees verder

 
   

Leiden maakt werk van kennisbenutting

De Universiteit Leiden gaat meer werk maken van kennisbenutting. Een van de middelen daartoe is de oprichting van Leiden University Research and Innovation Services. Voor deze nieuwe netwerkorganisatie is Bob Smailes, nu nog directeur van Edinburgh Research and Innovation, aangetrokken.

Lees verder

 
     

Nieuwe metalen ontwerpen

‘Dr. Stefania Tanase-Grecea probeert multifunctionele metaalverbindingen te construeren waarin de magnetische, elektrische, optische en fotofysische eigenschappen worden geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen nieuwe technologische toepassingen binnen bereik komen.

Achtste portret in de serie Veni-winnaars

 
     

Alex Brenninkmeijer wordt nationale ombudsman

Prof.dr. Alex Brenninkmeijer, hoogleraar Staats- en bestuursrecht, wordt met ingang van 1 oktober Nationale ombudsman. Dat heeft de Tweede Kamer in haar vergadering van 28 juni besloten.

Lees verder

 
   

De Universiteit Leiden in meeuwenperspectief

Vandaag verschijnt Vier eeuwen geschiedenis in steen. Universitaire gebouwen in Leiden. Een mooi geïllustreerd en prettig leesbaar overzicht van alle gebouwen die de Universiteit Leiden in bezit heeft of gebruikt.

Lees verder

 
   

Hoi professor Breimer!

Dertig leerlingen van de Oudemirdumer basisschool De Wâlikker, waar rector Breimer zelf ooit taal en rekenen leerde, bezoeken de Leidse universiteit. ‘Bedankt voor het gratis rijsje naar Leiden’ schrijft een van hen.

Lees verder
Een foto-impressie

 
   

Rebelse tijden herleven

Het LUF presenteert op 1 juli een spectaculaire remake van Tijl Uilenspiegel. Dit toneelstuk van Hugo Claus werd voor het eerst door Leidse studenten gespeeld tijdens het lustrum van 1965. Het leven van een rebel verbeeld door een rebelse generatie. Na veertig jaar blikken ze terug in Tijl Uilenspiegel revisited.

Lees verder

 
   

En verder

Jaarverslag 2004 is uit
Het college van Bestuur kijkt voorzichtig positief terug op 2004.

 
   


The developments in scientific information technology renders creativity increasingly important over knowledge.
Armand Tepper, 3 maart
Lees verder


Op 29 juni wordt in Den Haag het ‘Hague Colloquium on Fundamental Principles of Law’ gehouden.
Lees verder

Colofon
Archief