Archief
 
21 juni 2005
 

De biobatterij: geen ID, maar natuurwet

Eiwitten in celmembranen gedragen zich veel ordelijker dan de afgelopen dertig jaar werd gedacht, ontdekte Veni-winnaar Raoul Frese. Dat is geen kwestie van ‘Intelligent Design’, maar een fundamentele natuurwet, vindt hij.

Een interview

 
     

De onopvallende kunst van goed gastheerschap

Na 34 jaar verlaat chef kabinet Hélène Ter Meer de universiteit. Ze verzorgde namens het College van Bestuur tientallen onvangsten van koninklijk en ander hoog bezoek. Sommige mensen doen hun werk pas goed als het niet opvalt.

Lees verder

 
   

Alumnus laat zich niet fêteren

De Leidse universiteit wil zelf een grotere rol spelen bij het benaderen van alumni. Die willen beter geïnformeerd, en meer betrokken worden bij de universiteit. Hiertoe zijn een breed samengestelde Alumniraad en het Development Office opgericht.

Lees verder

 
   

Ruud Koole terug bij politicologie

Ruud Koole keert terug bij de Leidse universiteit. Als hoogleraar politicologie. Hij is niet beschikbaar voor een nieuwe termijn als voorzitter van de Partij van de Abeid.

Lees verder

 
   

En verder

Evolutie of Ontwerp?
De verhouding tussen geloof en wetenschap staat de afgelopen tijd dankzij minister van der Hoeven weer volop in de belangstelling. De Faculteit der Godgeleerdheid biedt een cursus over dit thema aan.
Lees verder

Tijl Uilenspiegel
Tijdens het lustrum in 1965 werd het toneelstuk Tijl Uilenspiegel, geschreven door Hugo Claus en geregisseerd door Annemarie Prins, opgevoerd. Op 1 juli presenteert het LUF een spectaculaire remake.
Lees verder

 

Prof. dr. Maarten P.G.M. Mous, letteren, in het bijzonder Afrikaanse taalkunde.
Vrijdag 24 juni, 16.15 uur
Lees verder


Het stellen van diagnoses is één van de meest wijd verbreide ziektes.
Frederieke van Duijnhoven, 22 juni (geneeskunde)
Meer stellingen


Op 24 juni viert het International Office het ingebruiknemen van zijn nieuwe behuizing, het Gravensteen, met een feestelijk programma.
Lees verder


Turkse onderscheiding voor Zürcher
Turcoloog en historicus Erik-Jan Zürcher kreeg de Medal of High Distinction van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder


Dr. A. Fairclough wordt met ingang van 1 augustus benoemd tot hoogleraar in de Faculteit der Letteren om werkzaam te zijn op het gebied van de History and Culture of the United States.

Per 1 mei is dr. W.C.M. Resing benoemd tot bijzonder hoog-
leraar in de ontwikkelings-
en onderwijspsychologie.
Lees verder

Colofon
Archief