Archief
 
7 juni 2005
 

Feestelijke Academische Zitting

De Academische Zitting is een van de hoogtepunten van de lustrumweek. Met eredoctoraten voor eminente weten-schappers, de prijs voor de beste docent en de lustrumoratie.

Een verslag in woord en beeld

 
     

Rico Sneller is beste docent

Godsdienstfilosoof Rico Sneller is volgens Leidse studenten de beste docent. Juryvoorzitter Rebecca Schoon roemde Snellers liefde voor het vak en grote betrokkenheid bij zijn studenten.

Lees verder

 
     

Wetenschap door spiegel van literatuur

In bepaalde romans, verhalen, toneelstukken en essays wordt een fascinerend beeld van de moderne natuurwetenschappen opge-roepen. Lustrumorator prof.dr. Frans Saris, decaan van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, kijkt naar dit beeld via de spiegel van de literatuur en komt tot verrassende ontdekkingen...

Lees verder

 
   

Stijve spieren genezen zichzelf

Spierpijn kan flink zeer doen. Maar is meestal ook na een paar dagen weer verdwenen. Maar wat is de oorzaak van dat snelle herstel? Veni-winaar Peter-Bram ’t Hoen gaat het uitzoeken.

Vijfde portret in serie Veni-winnaars

 
   

Van 5,9 naar 6,5

De Leidse studenten waarderen de univer-sitaire ict-voorzieningen hoger dan drie jaar geleden. De universiteit krijgt zelfs een ruime voldoende. De studenten zijn thuis ook goed voorzien van apparatuur maar dat doet de behoefte aan faciliteiten op de universiteit niet afnemen.

Lees verder

 
   

En verder

Baanbrekend artikel gepubliceerd in vaktijdschrift?
 
   

Vier locaties, meer dan tien bands, talloze DJ’s, specta-culaire acts. Kortom: een lustrumfeest dat Leiden op z’n grondvesten zal doen trillen.
Lees verder


Als alle doelen zijn bereikt is de lat te laag gelegd.
Robbert Damveld, 14 juni (biologie)
Meer stellingen


Op 10 juni houdt Campus Den Haag open huis. De lustrummiddag staat in het teken van lezingen, debat, forumdiscussie en interna-tionaal recht.
Lees verder


Boeken van Leidse universitaire medewerkers. Eén over Paars II en één over de openbaarheid van de rechtspleging. Verder wordt u meegenomen op een wetenschappelijke wandeling in Leiden en is weer een nieuwe editie verschenen van het Leids professorenboek.
Lees verder

Colofon
Archief