Archief
 
31 mei 2005
 

AW Kist verlaat universiteit

AW Kist, voorzitter van het College van Bestuur, verlaat op 1 september de Universiteit Leiden. Minister Zalm van Financiën heeft hem benoemd in het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Rector magnificus van de Universiteit Leiden prof.dr. D.D. Breimer wordt met ingang van 1 september tevens voorzitter.

Lees verder

 
     

ICT slechts hulpmiddel bij criminaliteit

Ontwikkelingen in de ICT leiden nauwelijks tot veranderingen in georganiseerde crimina-liteit. Dat concludeert bestuurskundige Jan Kortekaas, die op 2 juni promoveert aan de Universiteit Leiden.

Lees verder

 
     

Alumni zijn onmisbaar

Een lustrum zonder alumni? Ondenkbaar! Daarom organiseert de universiteit op zaterdag 4 juni voor iedereen die in Leiden heeft gestudeerd een spetterend alumnifestival.

Lees verder

 
   

Plantensystematiek bloeit nu echt

De Hortus krijgt een nieuwe systeemtuin, gebaseerd op de jongste resultaten van DNA-onderzoek. De planten die erin staan mogen soms best gewoon uit het tuincentrum komen.

Lees verder

 
   

Prijs voor Kamerlingh Onnes Gebouw

Het Kamerling Onnes Gebouw heeft de Renovatieprijs 2005 in de categorie Utiliteitsbouw gekregen. Het KOG eindigde ex equo op de eerste plaats. ‘Wat van waarde was bleef behouden’, aldus het juryrapport.

Lees verder

 
   

Musici promoveren in de kunsten

Musici die willen promoveren tot doctor in de kunsten kunnen dat doen bij de Universiteit Leiden. Donderdag 2 juni wordt onder de naam docARTES het eerste promotietraject in de kunsten gepresenteerd. Minister Maria van der Hoeven is erbij.

Lees verder

 
   

Letteren wordt Bewust en Progressief

De partij BeP – Bewust en Progressief - krijgt vijf van de negen zetels in de faculteitsraad Letteren. Deze partij en de Christelijke Studentenfractie Leiden (CSL) zijn de winnaars van de verkiezingen. De opkomst was dit jaar weer hoger.

Lees verder

 
   

Bas Haring terug op tv

De Leidse hoofddocent, filosoof en schrijver Bas Haring keert terug op de televisie. Vanaf 1 juni is hij wekelijks te zien in de tweede reeks filosofische programma’s van de RVU.

Lees verder

 
   

Maak een poëtische wandeling door de Hortus botanicus tijdens de zomermaanden.
Lees verder


'Science through the looking glass of literature' is de titel van de lustrumoratie die prof.dr. F.W. Saris tijdens de Academische zitting op 7 juni uit zal spreken.
Lees verder


Een expert is iemand die binnen een beperkt vakgebied alle mogelijke fouten heeft gemaakt.
Annemarie van der Slot-Verhoeven, 1 juni (biomedische wetenschap)
Meer stellingen


Roeivereniging Njord zet op 11 juni het lustrum luister bij met de LERU Invitational Regatta.
Lees verder


Prof.dr. J.Th.M. Bank nam op 27 mei afscheid.
Lees verder

Colofon
Archief