Archief
 
10 mei 2005
 

Kunstsubsidiëring via belasting: een rommeltje

De overheid steunt de kunst ook via 36 belastingmaatregelen. Fiscaal-econoom Sigrid Hemels schat dat deze de overheid minstens 800 miljoen euro kosten. Maar de overheid controleert niet of de maatregelen wel het bedoelde effect sorteren. Dit blijkt uit het proefschrift waarop Hemels op 18 mei promoveert.

Een interview

 
     

Cicero en het moderne leven

Velen klagen over de haast, de commerciali-sering en het egocentrisme van onze tijd. Maar niet iedereen bekeert zich tot Cicero om deze problemen het hoofd te bieden. Rechtsfilosoof Andreas Kinneging wel. Op dinsdag 17 mei oreert hij

Lees verder

 
     

How is your English?

Eenderde van de Leidse docenten scoort een dikke voldoende voor Engelse taalvaardigheid en is klaar voor het geven van onderwijs in de Engelstalige masters. Tweederde heeft een solide basis maar heeft nog wat fine tuning nodig.

Lees verder

 
   

Ali al Hadaui wint summer course

De Leidse student Ali al Hadaui mag als winnaar van de vijfde ECHO Award voor allochtone studenten gratis deelnemen aan een summer course aan de University of California. De jury betitelt hem als supergemotiveerd om iets te bereiken in het leven.

Lees verder

 
   

De winnaar uit de eerste voorronde van het Lustrum-theaterfestival staat al vast. Op donderdag 12 mei barst nogmaals de strijd om een finaleplaats los.
Lees verder


Prof.dr. K.J.P.F.M. Jeurgens (Charles), archivistiek
Vrijdag 20 mei, 16.15 uur
Lees verder


Hoe beter men een vreemde taal beheerst, des te voorzichtiger wordt men met het gebruik van een andere dan de moedertaal.
Elisabeth Knibbeler,
12 mei (geschiedenis)
Lees verder


Zaterdag 4 juni: Leiden Buiten 2005, recreatief grasvolleybaltoernooi voor Leidse studenten. Stel een team samen en schrijf je nu in.
Lees verder

Colofon
Archief