Archief
 
3 mei 2005
 

Nieuw type melkweg gloeit op in sterrenstof

Dr. Tracy Webb doet onderzoek naar de zwaarste melkwegstelsels in het heelal. Hiervoor reist zij regelmatig heen en weer tussen Leiden en Hawaii, waar de nieuwe ‘James Clerk Maxwell Telescope’ staat. Webb heeft een Veni-subsidie gekregen.
Vierde portret in serie Veni-winnaars
 
     

Tips en trucs helpen eindexamenkandidaten

Het loopt storm voor de Warming-up Eind-examen voor 6-vwo'ers die de Universiteit Leiden op 11 mei organiseert. Zozeer zelfs dat de aanmelding is gesloten. Scholieren kunnen tijdens de Warming-up onder meer leren hoe met examenvrees om te gaan.
Lees verder

 
   

Ambitieuze studenten bundelen krachten

Actieve studenten van de universiteiten die samenwerken in de League of European Research Universities bundelen de krachten. Deze week reizen Leidse studenten af naar Leuven voor de tweede Bright-conferentie.

Lees verder

 
   

Jared Diamond houdt Tinbergenlezing

Waarom verliep de evolutiegeschiedenis op het ene continent zo anders dan op het ande-re, en welke rol speelt de mens daarbij? Hierover spreekt bioloog, schrijver en Pulitzer Prize-winnaar Jared Diamond tijdens de Tinbergenlezing op 10 mei in de Pieterskerk.
Lees verder
 
     

Slim inkopen loont

Het UFB professionaliseert de inkoop van kantoorartikelen in een snel tempo. Omdat het goedkoper is en tot betere leveringsvoorwaarden leidt. Iedereen zou zich daarvan bewust moeten zijn.

Lees verder
 
   

Universiteit start moedergroep voor studentes met kind

De Universiteit Leiden peilt de belangstelling voor een moedergroep voor studenten met een kind. De combinatie studeren en zorgen is soms lastig. Wat doe je als je kind in de tentamenweek ziek wordt?

Lees verder

 
   

 


Op donderdag 12 mei gaat Campus Den Haag van start met de lezingenreeks ‘De biografie als wetenschappelijk genre’.
Lees verder


Dinsdag 10 mei: Open voorlichtingsmiddag over de lerarenopleidingen van het ICLON.
Lees verder


Prof. dr. Albert Dahan, anesthesiologie, in het bijzonder de (patho)fysiologie van de ademhalingsregulatie
Vrijdag 13 mei, 16.15 uur
Lees verder


Bij de aanschaf van een oud huis is het zaak dat men zich niet meer herstelwerkzaam-heden op de hals haalt dan de grootte van de vriendenkring aan kan.
Yvette van der Linden, 11 mei
Lees verder


Maandag 9 mei geeft mr. Anthony Ruys, chairman van de Executive Board van Heineken N.V., een gastcollege in het Groot Auditorium van het Academiegebouw.
Lees verder

Literatuurwetenschapper Mineke Schipper en sterren-kundige Vincent Icke zijn genomineerd voor de Inter-mediair Eureka-prijs voor het beste Nederlandse populair-wetenschappelijke boek. Schipper zelfs in twee categorieën.
Lees verder

Colofon
Archief