Archief
 
26 april 2005
 

Aantr. fruitvliegje z.k.m. resistente man

De Leidse dierenecologe Femmie Kraaijeveld-Smit krijgt 200.000 euro om onderzoek te doen naar het ontstaan van nieuwe soorten fruitvliegen. Samen met tien andere Leidse onderzoekers won ze een Veni-subsidie, bedoeld voor pas gepromo-veerd wetenschappelijk talent.

Derde portret in serie Veni-winnaars

 
     

Promoveren op ‘groene’ verf

Remy van Gorkum ontdekte een methode om verf te fabriceren die snel droogt en toch milieuvriendelijk is. Zijn faculteit, Wiskunde en Natuurwetenschappen, riep hem uit tot ontdekker van het jaar 2004. Op 27 april promoveert hij aan de Universiteit Leiden.

Lees meer

 
     

Geslaagd voor gerechtelijk deskundige

Wat is belangrijk voor een rechter en wat wil hij waarom op welk moment weten? Zestien cursisten van de nieuwe PAO-opleiding tot Gerechtelijke Deskundige kunnen dat nu haarfijn vertellen. Op 27 april krijgen ze hun diploma.

Lees verder

 
   

Leiden zamelt boeken in voor Atjeh

Robert Coelen, directeur van het Internatio-nal Office, neemt het initiatief om landelijk boeken in te zamelen bij universiteiten en hun medewerkers. Het doel is de heropbouw van de verwoeste bibliotheek van de Universitas Syiah Kuala in Atjeh.

Lees verder

 
   

De Universiteit Leiden gaat fundamentele vragen niet uit de weg. Ook niet tijdens het lustrum. Op 8 juni vindt een symposium plaats over de vraag: Van wie is de univer-siteit?
Lees verder


Prof. dr. Pieter Hiemstra, longziekten, in het bijzonder de celbiologie en immunologie van longziekten.
Vrijdag 29 april, 16.15 uur
Lees verder


Een chaotisch bureau is een stuk overzichtelijker dan een net bureau.
Bram Venemans, 27 april
Lees verder


In de serie ‘Musici rond het academie-orgel’ vindt op 27 april om 13.00 uur een inloopconcert plaats in het Groot Auditorium van het Academiegebouw.
Lees verder


Em.prof.dr. Henk Versnel krijgt eredoctoraat van Universiteit van Heidelberg
Lees verder

Colofon
Archief