Archief
 
19 april 2005
 

Moslims zijn meer dan de islam

'Het gedrag van individuele moslims wordt direct gerelateerd aan hun religie. Ten onrechte. Moslims zijn gewone mensen met dagelijkse beslommeringen.’ Aldus de Leidse hoogleraar Asef Bayat. Volgende week houdt hij zijn oratie.

Een interview

 
     

Uit bed in de boot

Een nieuw universitair watersportcentrum in combinatie met negentig kamers voor studenten. Binnen twee jaar ontstaat bij de Driegatenbrug een watersportcultuur voor roeiers, zeilers, kanoërs en duikers.

Lees verder

 
   

Willem te Beest vice-voorzitter Universiteit Leiden

Drs. H.W. (Willem) te Beest wordt met ingang van 1 september 2005 vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Hij volgt ir. J.E.J. van Bergen. op.

Lees verder

 
   

Prijs voor stresshormoon-onderzoeker
De Kloet

Prof.dr. E.R. de Kloet (1944) kreeg onlangs de Geoffrey Harris Prijs vanwege zijn bijdrage op het gebied van de neuro-endocrinologie, dat is de wisselwerking tussen hormonen en hersenen. De Kloet: ‘Stress is the spice in life’.

Lees verder

 
   

Universiteit moet innovatief zijn

Innovatie en ondernemerschap moeten zowel in het voortgezet onderwijs als op de universiteit worden onderwezen, stelt hoogleraar Bernhard Katzy in zijn oratie. En innovatie moet een universitair doel zijn. Maar vooreerst dient te worden vastgesteld wat innovatie eigenlijk is.

Lees verder

 
   

De essentie van slagroom

Wat is de essentie van slagroom en is ons denken over deze lekkernij veranderd sinds de uitvinding van de klopper? Over deze en andere belangwekkende vragen bogen zich de afgelopen maanden 250 scholieren tijdens een kort universitair programma. Op 21 april krijgen ze hun diploma.

Lees verder

 
   

En verder

Leiden. Stad van ontdekkingen


Op zondag 5 juni kunnen kinderen op zoek gaan naar beroemde Leidse weten-schappers.
Lees verder


Open Dagen op locatie:
22/23 april
Lees verder


Prof. dr. Jan Aarts, experimentele natuurkunde, in het bijzonder de fysica van de vaste stof. Vrijdag 22 april, 16.15 uur.
Lees verder


Wetenschap is een wispel-turige vriend.
Mark Montforts, 20 april (milieubiologie/toxicologie)
Lees verder


Religieus geweld is van alle tijden. Leidschrift wijdt er op 20 april een symposium aan.
Lees verder

Colofon
Archief