Archief
 
29 maart 2005
 

President Chili opent wisselleerstoel

President Ricardo Lagos van Chili opent maandag 4 april een nieuwe wisselleerstoel: de Andrés Bello Visiting Professorial Chair on Chilean Culture and Society.

Lees verder

 
     

Elf Veni-subsidies voor Leiden

Elf jonge Leidse wetenschappers krijgen van NWO een Veni-subsidie van 200.000 euro. Ze kunnen daar drie jaar onderzoek mee doen.

Lees verder

 
   

Commotie over Cannabis

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid overweegt de legale verkoop van medicinale cannabis stop te zetten. Rob Verpoorte, hoogleraar farmacognosie en plantencel-biotechnologie vindt dat de minister er juist mee door moet gaan. Hij doet onderzoek naar cannabis als medicijn.

Lees verder

 
   

Meer samenwerking met Taiwan en Korea

De Universiteit Leiden ondertekent binnenkort samenwerkingsovereenkomsten met zeven Taiwanese en vier Koreaanse universiteiten Deze universiteiten richten zich sinds ‘9/11’ meer op Europa, en Leiden zoekt naar talent en kwaliteit.

Lees verder

 
   

Met twee brillen kijken naar geneeskunde

In de Honours Class ‘Medical Humanities’ kijken studenten van verschillende disciplines op twee manieren naar medische onderwerpen: vanuit de geneeskunde en vanuit een ander vakgebied. Leiden kent een jaarlijks Honours Programme.

Lees verder

 
   

Njord en Oxford roeien Head of the River

Natuurlijk wordt er geroeid als Oxford bij Njord op bezoek is: de altijd spectaculaire Head of the River op de Amstel. Daarnaast zijn er vele persoonlijke contacten in roeiershuizen en wordt er kennisgemaakt met de universiteit.

Lees verder

 
   

Tijdens de lustrumweek kunt u Artist in Residence Myung Feyen tegenkomen. Zij be-trekt u bij haar kunst.
Lees verder


Advocaten kijken tegen-woordig meer naar hun beeldscherm dan naar
hun cliënt.
E.J. Daalder, 7 april
Lees verder


Van Fort Zeelandia tot het Disney kasteel: op 31 maart en 1 april vindt het sympo-sium ‘Castle building around the world’ plaats.
Lees verder

Colofon
Archief