Archief

Internationaal leren denken

‘Onze afgestudeerden moeten hun vak in elke culturele omgeving kunnen uitoefenen. Studenten moeten internationaal leren denken.’ Dat is het parool van dr. Robert Coelen. Hij leidt het nieuwe International Office van de universiteit, dat gisteren werd geopend.

Een interview

   

George Maat identificeert tsunami-doden

Tsunami-slachtoffers. George Maat identificeert hen aan de hand van dna-monsters. Op het Studiefestival op zaterdag 12 maart interviewt Ronald Giphart hem en vier andere Leidse hoogleraren.

Lees verder

 
   

Fysicus Mydosh krijgt Humboldt onderzoeksprijs

John Mydosh, emeritus hoogleraar fysica van de metalen, krijgt een Humboldt Research Award voor zijn ‘lifetime achievements in research’.

Lees verder

   

Vrouwen in de wetenschap

Feminisme, stamcellen en embryo’s. Daarover spreekt prof.dr. Marli Huijer in de Annie Romein-Verschoorlezing op de Internationale Vrouwendag op 8 maart in Leiden. ‘s Middags is er een symposium over vrouwen in de wetenschap.

Lees verder

 
   


De aftrap van de Lustrum-week is de feestelijke afsluiting van het allereerste jaar van het Pre-University College van de Leidse universiteit, op 2 juni.
Lees verder


Prof. dr. Erik Hoencamp Psychopathologie: over oorzaak en verwijt ge-sproken.
Vrijdag 4 maart, 16.15 uur
Lees verderThe developments in scientific information technology renders creativity increasingly important over knowledge.
Armand Tepper, 3 maart
Meer stellingen


Einstein en De Sitter aan de wieg van de relativistische kosmologie.
Lezing door prof.dr. Michel Janssen van de University of Minesota. Donderdag
3 maart 18.45 - 20.15 uur
Lees verder

Colofon
Archief