Archief

Koningin Beatrix eredoctor

“U hebt uw ambt en het gezag dat uw ambt geniet voortdurend in dienst gesteld van de vrijheid, die zonder verantwoordelijkheid geen vrijheid is”, aldus erepromotor prof. Douwe Breimer in zijn lofrede op de koningin.

Lees verder

 
   

Beatrix' motivatie en fascinatie

Koningin Beatrix ging in haar toespraak na de uitreiking van het eredoctoraat uitgebreid in op het bijzondere karakter van het koningschap en op de vraag wat haar daarin motiveert en boeit.

Lees verder

 
   

Diesoratie: Taal in tijden van crisis

Waarschijnlijk zijn nooit eerder zoveel scheldwoorden vanaf de Leidse kansel geuit, vermoedt prof. Ineke Sluiter. Zij hield in de diesoratie een pleidooi om de vrijheid van meningsuiting niet in te perken.

Lees verder

 
   

De nieuwe 'Otterspeer'

Vandaag verschijnt de nieuwe ‘Otterspeer’, deel drie van ‘Groepsportret met dame’, de magistrale serie over de geschiedenis van de Leidse universiteit.

Lees verder

 
   

De dies in beeld

Van het Academiegebouw naar de Pieterskerk. Uitreiking eredoctoraat, toespraken en muziek op de diesviering. Receptie van de jonge eredoctor. Fotoverslag van de dies natalis.

Kijk verder

 
   

Joan de Wijkerslooth hoogleraar

Joan de Wijkerslooth, voorzitter van het College van Procureurs-Generaal, wordt fulltime hoogleraar aan de Leidse rechtenfaculteit.

Lees verder

 
   

Op zoek naar talent in Haagse binnenstad

Het Haagse Johan de Witt College richt samen met de Universiteit Leiden een Talenten-centrum op. Het doel is de route van basisschool naar hoger onderwijs voor allochtone leerlingen te verbeteren.

Lees verder

 
   

En verder

Bereid je voor op je masteropleiding
 
   

 


Tijdens de lustrumweek wordt David Pierre Giottin Humbert de Superville tot leven gebracht in beelden en muziek. Wie was deze eerste directeur van het Prentenkabinet?
Lees verder


"Sprekers van het Brits Engels zouden er goed aan doen om het continentaal Engels als tweede taal te leren".
R.B. Stoel, 9 februari
Meer stellingen


Start van de Studium Generale-serie ‘Leidse bijdragen aan de grondslagen van de moderne natuur-wetenschappen’.
Donderdag 10 februari, 18.45 u
Lees verder