Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Archief

Personalia

Nieuwe medewerker

      

Sandra Hollander
Manager FEZ

1175 / kr. 243a
  S.A.Hollander@let.leidenuniv.nl

Op 1 februari jl. heb ik mijn intrek genomen op kamer 2.43a van het Lipsiusgebouw als manager FEZ. Voor mij een stap in een heel nieuwe wereld. Hoewel, niet in alle opzichten: als geboren Leidenaar ben ik natuurlijk bekend met de universiteit en een groot aantal van haar gebouwen. En als student heb ik uitgebreid kennisgemaakt met de "consumentenkant" van het universitair onderwijs, maar dan wel aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na en naast mijn studies bedrijfseconomie, bestuurlijke informatiekunde en EDP-auditing aan de Erasmus Universiteit, ben ik in diverse branches werkzaam geweest. In eerste instantie als EDP-auditor (" wat is dat?" is de vraag die mij vaak gesteld wordt: een EDP-auditor houdt zich bezig met het beoordelen en adviseren over de kwaliteit van geautomatiseerde systemen en de processen daaromheen).

Zijstap naar Financial Controlling
Na 7 jaar heb ik een zijstap gemaakt naar financial controlling. In die rol ben ik werkzaam geweest in het bank- en verzekeringswezen en als laatste in de recyclingbranche. De combinatie van kennis op het gebied van automatisering en financiën is in de praktijk een hele sterke, is mijn ervaring. 
     Na 18 jaar Rotterdam en 2 jaar Voorburg ben ik sinds 3 jaar weer woonachtig in de regio Leiden, of beter gezegd "terug in Oegstgeest". En dan nu werkzaam in Leiden: wat een luxe om op de fiets naar je werk te kunnen, niet meer in de file te staan en binnen een kwartier thuis te zijn. En je komt ook nog eens buiten..

Ontdekken
In deze eerste maand ben ik vooral oriënterend bezig geweest. Mijn indruk tot nu toe is dat de universiteit een grote en complexe organisatie is. Er gebeurt enorm veel, in een grote diversiteit. Op de een of andere manier heeft bijna alles op enig moment een financieel raakvlak, dus er ligt een breed scala aan onderwerpen om me in te verdiepen. Een leuke uitdaging, dat is zeker.

Naast het werk ben ik graag sportief bezig. Sporten is voor mij niet alleen een manier om de conditie op peil te houden, maar ook om geestelijk te ontspannen. Momenteel ben ik 3 à 4 keer per week op de sportschool te vinden om bezig te zijn met spinning, steps en tae-bo.

Van kind af aan rijd ik paard, vooral in bos en duin, en op het strand. Deze hobby combineer ik graag met een andere passie: reizen. Te paard heb ik trektochten gemaakt door o.a. Mongolië, Botswana en Nicaragua. Er staan nog vele landen op mijn verlanglijstje. Kortom, er is nog veel te ontdekken, binnen de faculteit, de universiteit en daarbuiten.

Meer informatie over FEZ (Financieel Economische Zaken) is te vinden via Letwijzer.leidenuniv.nl  

                                    

 
   
vorige pagina top pagina