Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Archief > Forum 4/05 > Personalia

Personalia: nieuwe medewerker

Esther van der Wal

Projectleider Sectorplan

In 1999 ben ik in Leiden begonnen met de studie Talen en Culturen van Latijns-Amerika, die ik altijd met veel plezier en interesse heb gevolgd. Tijdens mijn studie kreeg ik steeds meer belangstelling voor milieu- en ontwikkelingsvraagstukken en ik heb dan ook een aantal keuzevakken gedaan op dit gebied, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan het Centrum voor Milieuwetenschappen te Leiden. Van september tot december 2003 heb ik onder leiding van prof. Silva afstudeeronderzoek gedaan in Santiago, de hoofdstad van Chili. Hoewel het even duurde voordat ik gewend was aan het Chileense leven, heb ik het land nu in m'n hart gesloten en weet ik zeker dat ik er nog wel terug zal komen. Ik ben afgestudeerd in september 2004 met een scriptie over de rol van NGO's bij de totstandkoming van participatie in het Chileense milieubeleid.

Sinds maart 2005 ben ik in dienst bij het Faculteitsbureau, waar ik verantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen rondom het Sectorplan Nieuwe Kleine Letteren. Voor een aantal van u zal dit geen onbekende term zijn, maar toch: het Sectorplan is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, Universiteit van Utrecht, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit Amsterdam. Deze samenwerking heeft betrekking op zeven letterenopleidingen, namelijk Arabisch, Nieuw-Perzisch en Turkse talen en culturen, Franse taal en cultuur, Italiaanse taal en cultuur, Duitse taal en cultuur, Slavische talen en culturen, Hebreeuwse en Aramese talen en culturen en Griekse en Latijnse talen en culturen. Het is mijn taak om de Universiteit Leiden hierin te vertegenwoordigen en met mijn collega's tot overeenstemming te komen, om de samenwerking voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Naast mijn aanstelling voor het Sectorplan ben ik regelmatig bij mijn oude opleiding TCLA te vinden, waar ik al tijdens mijn studie meermalen als student-assistent heb geholpen bij de totstandkoming van studiegidsen en roosters. Ook dit jaar heb ik de roostering van de opleiding verzorgd en daarnaast assisteer ik prof. Silva bij werkzaamheden voor de onderzoeksmaster Latin American and Amerindian Studies.

Ik ben getrouwd met Merijn Smit en woon in Leiden. In mijn vrije tijd bezoek ik graag concerten, ga ik uit eten of gewoon gezellig op bezoek bij vrienden.

In principe ben ik te bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag in kamer 1175-201a, op toestel 2351, of per e-mail: E.D.van.der.Wal@let.leidenuniv.nl

                                    
 
   
vorige pagina top pagina