Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Archief > Forum 1/07 > Interview

Interview

"Weten hoe je overkomt"
Barend ter Haar neemt deel aan training Werving en selectie

Op 21 december vond de eerste training Werving en selectie plaats, georganiseerd door de afdeling  Personeelszaken. Uitgenodigd waren leidinggevenden die regelmatig met de werving en selectie van AiO's te maken hebben. Uiteidelijk bleek het lastig om voldoende deelnemers te vinden. Vier mannelijk kandidaten, allen werkzaam bij onderzoeksinstituten, deden mee aan de training, waarin ook explicitet aandacht besteed werd aan de selectie van vrouwen. Barend ter Haar, directeur van het onderzoeksinstituut CNWS, was één van hen.

     
Barend ter Haar

Wat motiveerde je om aan deze training deel te nemen?

Ik ben opgeleid om onderzoeker te worden, niet om recruteringsgesprekken te voeren. Daar kan ik best wat ondersteuning bij gebruiken. Vooral nadat ik de cursus Bestuurlijke ontwikkeling heb gevolgd en de training voor  het voeren van Resulaats- en ontwikkelingsgesprekken, doe ik in principe altijd mee aan dit soort trainingen. Vooral wanneer er een echte trainingscomponent in zit, het oefenen met een acteur, word je niet alleen geconfronteerd met je eigen gedrag maar ook met dat van anderen. En je reflecteert erop. Dat is zeer leerzaam en daar maak ik graag tijd voor vrij.

Hoe ging deze training in z'n werk?

De training duurde een dag of twee dagdelen. In het eerste deel, 's ochtends, ging het over gesprekstechnieken en werd gereflecteerd op het type gesprek: het selectiegesprek. In het tweede deel, 's middags, werd er geoefend met een - vrouwelijke - acteur in de rol van sollicitant op een promotiebaan. Daarbij passeerden allerlei aspecten de revue. Allereerst: houding. Hoe ga je zitten ten opzichte van de sollicitant, er schuin naast of er recht tegenover? En op welke afstand? Opmerkelijk de verschillen, ook bij collega's te zien. Vervolgens de manier van presenteren en ook - heel belangrijk - het aan het woord laten van de sollicitant, het doseren van het gesprek. Juist bij een sollicitatiegesprek is het van belang dat de sollicitant veel aan het woord komt en dat is nog lang niet altijd het geval.

Wat is het belangrijkste dat je ervan heb geleerd?

Ik heb soms neiging de verkeerde dingen te zeggen, bijvoorbeeld in de vorm van 'foute'verbale grappen, die sommige vrouwen niet leuk vinden. Blijkbaar zeg je als man toch dingen die sommige vrouwen als discriminatoir ervaren maar dat in een gesprek, en zeker een sollicitatiegesprek, niet gauw zullen zeggen.Overigens geven mijn huidige Aio's gelukkig wel weerwoord.

Zelf zal ik nooit op 'man' of 'vrouw' recruteren, maar ik vind wel dat mannen met macht, of laten we zeggen met invloed, meer zichtbaar moeten werken aan dit thema. Ik vind het ook goed om op dit punt met mezelf geconfronteerd te worden en meer in de spiegel te kijken, ook al kost dat tijd.

Zou je deze training aan anderen aanraden?

Ja. Bij collega's merk ik soms scepsis over het aanleren van vaardigheden die niet over onderzoek gaan. Door middel van deze training verbeter je je gespreksvoering. Misschien niet in één keer, maar gedragsverandering gaat langzaam. Daarbij werd de cursus gegeven door 'slimme' trainers die goed wisten hoe met 'high professionals' om te gaan. Bij een kwalitatief goede training - en dat was het - leer je over het onderwerp, leer je over jezelf en leer je van collega's die in hetzelfde schuitje zitten. Wat het meer over het voetlicht brengen van vrouwen betreft: daarin hebben we nog wel een weg te gaan.

Leony van der Splinter, lid stuurgroep emancipatie

Nog nèt voor de internationale vrouwendag op 8 maart publiceert de facultaire stuurgroep Emancipatie een webpagina, die te vinden is in de Letwijzer.

Op deze pagina staat informatie over lopende emancipatieprojecten binnen de Faculteit, over actuele zaken, waaronder interviews met Barend ter Haar die de training Werving en selectie volgt en met Naomi Ellemers, organisator van het symposium 'Vrouwen in de wetenschap: op naar de top' dat op 8 maart aan de Faculteit Sociale Wetenschappen plaatsvindt.

Ook zijn er links naar relevante websites en is er een lijstje met literatuur over het onderwerp emancipatie. Er is bovendien een geopend voor wie contact zoekt met de stuurgroep. 

  Webpagina van de stuurgroep Emancipatie
                                    
 
   
vorige pagina top pagina