Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Agenda

Best Practice Session over EEBO en ECCO

Sinds eind september beschikt de Universiteit Leiden over ECCO (Eighteenth Century Collections Online), een database met meer dan 150.000 boeken die gedurende de 18de eeuw in Engeland zijn verschenen. Onlangs is daar aan toegevoegd EEBO, Early English Books Online, met zo'n 100.000 boeken uit de periode 1473 tot 1700. De databases EEBO en ECCO zijn van onschatbare waarde voor het doen van historisch onderzoek binnen welke discipline dan ook - medicijnen, kunstgeschiedenis, pedagogiek, muziekwetenschap, geschiedenis, taalkunde, letterkunde.

Voor wie in de mogelijkheden van deze databases is geïnteresseerd en met EEBO en ECCO wil leren werken, organiseert het VICI-project The Codifiers and the English Language een Best Practice Session, met als thema Nieuwe digitale bronnen: nieuwe vragen in onderzoek en onderwijs.

Datum: 16 februari 2007
Tijd: 13.30 - 17.15 uur
Plaats: Faculteit Letteren, Lipsius-gebouw zaal 003
Programma:  Website LUCL
Zie ook: Universitaire Nieuwsbrief (26 september 2006)

Lowths grammatica werd anoniem gepubliceerd, maar zoals blijkt uit de titelpagina van dit exemplaar van de eerste editie uit 1762, werd zijn naam al van het begin af aan met de publicatie in verband gebracht.

Het eerste westerse recept voor een Indiase "curry" is te vinden in het populaire kookboek van Hannah Glasse uit 1747. Het resultaat ziet er alleen heel anders uit dan we nu gewend zijn.

Meer informatie over ECCO en EEBO vindt u in deze Forum: Nieuws uit de Universiteitsbibliotheek

                                    
 
   
vorige pagina top pagina