Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Archief > Forum 6/06 > Personalia

Personalia

Nieuwe medewerker

      

Karin Aalderink

Secretaris afdeling Internationalisering
Lipsius / kamer 232
Telefoon: 527 4179 (ma t/m do)

Sinds 1 november treed ik in de voetsporen van Geeske Koolhaas als secretaris van de afdeling Internationalisering. De verhuizing van mijn plant van de oude kamer naar mijn nieuwe werkplek duurde welgeteld drie minuten omdat ik voor 1 november werkzaam was op het Arsenaal als manager van het Modern East Asia Research Centre.

Ik betrad het Arsenaal voor het eerst in 1994 om de opleiding Talen en Culturen van China te gaan volgen. Zeven jaar later (inclusief twee extra-curriculaire jaren in Peking en Wuhan - mocht u gaan denken) studeerde ik af op de vervolging van de Falun Gong. Omdat ik de wetenschap en het bijbehorende onderwijs graag wilde ondersteunen, ben ik bij de opleiding blijven werken als coördinator binnen het project "Studying East Asia in Leiden". Na deze periode ben ik bestuurssecretaris van sinologie geweest en heb ik tevens het VICI-onderzoeksproject van prof. Kersten en prof. Schneider ondersteund. Dit onderzoeksproject is vanaf 1 januari van dit jaar geïnstitutionaliseerd in de vorm van het hierboven genoemde Modern East Asia Research Centre.

Als secretaris van de afdeling Internationalisering zal ik me met name bezig houden met de European League for Non-Western Studies (ELNWS), de coördinatie van internationale samenwerkingsverbanden en, met behulp van de afdeling Communicatie, de werving van buitenlandse studenten.

Ik kijk bijzonder uit naar deze volgende fase in mijn loopbaan en de samenwerking met mijn nieuwe collega's.

Meer informatie over Internationalisering via Letwijzer.leidenuniv.nl

                                    
 
   
vorige pagina top pagina