Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Archief > Forum 3/05 > Agenda

Conventie en originaliteit

De Facultaire Onderzoeksgroep "Conventie en Originaliteit" organiseert al ruim 20 jaar lang lezingenseries rond aansprekende thema's waarin getracht wordt de banden tussen de verschillende afdelingen van de Faculteit der Letteren te bevestigen en te versterken.

Onderwerpen als "dichter en hof", "dierenverhalen", "autobiografisch schrijven", "de vreemdeling in de literatuur", "avonturenverhalen", "hemel en hel" en "literatuur en politiek" hebben niet alleen geleid tot blikverruimende reeksen van bijeenkomsten, maar ook tot een serie goed ontvangen publicaties bij gerenommeerde uitgevers.

Boekpresentatie
Op 27 juni om 17 uur wordt in 1175 / 148 de jongste bundel in deze reeks gepresenteerd: "Een vis in een fles raki : Literatuur en drank"

Dit boek wordt gepubliceerd bij de Rozenbergpers te Amsterdam onder redactie van Remke Kruk en Sjef Houppermans.

Vanwege het interculturele karakter van de werkgroep zullen de eerste exemplaren worden aangeboden aan de directeuren van resp. Pallas en het CNWS.

We heten alle deelnemers aan de bundel, maar ook alle andere belangstellenden, van harte welkom om een toast uit te brengen op dit heuglijke feit.

Nieuwe lezingenserie
Tevens willen wij graag bij deze gelegenheid het startschot geven voor een nieuwe ronde lezingen vanaf september 2005. Dit keer zal het thema zijn : "Literatuur en de Zee".

Wij nodigen graag iedereen die zich door dit thema op enige wijze aangesproken voelt uit te komen meepraten over opzet, invulling en data.

                                    
 
   
vorige pagina top pagina