Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Archief > Forum 7/05 > Mededelingen

Mededelingen

ICT Nieuws

Met nieuws over de volgende onderwerpen:

 

Netwerkonderhoud

Het netwerk binnen het Letteren-complex gaat de komende maand ingrijpend aangepast worden: - de doorvoersnelheid naar het Internet wordt verhoogd naar 1GB, waardoor zaken als videotoepassingen in de toekomst mogelijk worden - het netwerk wordt gereed gemaakt voor Internettelefonie: het komend jaar zullen werkplekken voorzien worden van een IP-telefoon Tijdens het Kerstreces zullen de belangrijkste componenten van het netwerk binnen het WSD-complex vervangen worden.

Verbindingen 1-op-1 overgezet. De 'down time' per werkplek zal zo beperkt mogelijk zijn. Omdat ook de hoofdverbinding met het internet zal worden vervangne, is het onvermijdelijk dat in deze periode ook de mail- en web servers korte tijd onbereikbaar zullen zijn; het preciese tijdstip daarvan is nog niet bekend.

Softwareinventarisatie computerzalen 2e semester Medio december is de sluitdatum voor aanvragen voor nieuwe software in collegezalen en computerpractica. Hierover zijn alle docenten gemaild. Omdat voor nieuwe software installatiescripts moeten worden gemaakt die uitgenbreid moeten worden getest, is het absoluut noodzakelijk om vast te houden aan deze deadline.

Printerplan

ICT is momenteel bezig met het opstellen van een printerplan. Door veelvuldige herhuisvesting van mensen, kloppen oude printerlocaties niet meer, zijn indelingen per printer niet handig, enzovoort. Ook moeten veel printers worden vervangen, omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn.

Om het aantal printers (en dus de kosten die daarmee gemoeid zijn) in de hand te houden, zal het aantal netwerkprinters moeten worden teruggebracht. Tevens zal gekeken worden naar de mogelijkheid om kleine groepen gebruikers van verschillende eenheden toch een printer te laten delen, met een omslag van de bijbehorende gebruikerskosten, om te voorkomen dat op bepaalde locaties 3 printeres moeten worden geplaatst, waar feitelijk 1 of 2 printers voldoende capaciteit bieden aan de omringende gebruikers.

ICT&O project taaltoetsen

Een aanvraag om een project voor digitale taaltoetsen binnen Letteren uit te voeren, is door de Unviersiteit gehonoreerd.

                                    
 
   
vorige pagina top pagina