Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Archief > Forum 6/05 > Agenda

Agenda

Internationale Conferentie "Creation Myths and the Visual Arts: An Ongoing Dialogue of Word and Image"

Op 15 en 16 december organiseert de Universiteit Leiden in samenwerking met CNWS, IIAS, NWO en het Rijksmuseum voor Volkenkunde de internationale conferentie "Creation Myths and the Visual Arts: An Ongoing Dialogue of Word and Image."

Verhalen over het ontstaan van de wereld en zijn bewoners werden en worden op verschillende manieren visueel gerepresenteerd. Scheppingsmythen zijn verbonden met oude kunstvoorwerpen zoals maskers en beelden; ze worden gebruikt in hedendaagse hoge en populaire cultuur. Ondanks al deze verbanden worden scheppingsmythen en hun visuele representaties meestal afzonderlijk bestudeerd.

Tijdens de conferentie "Creation Myths and the Visual Arts" worden verbale en visuele aspecten van scheppingsmythen van over de hele wereld samengebracht. Wat zijn de verschillende vormen van interacties tussen verbale en visuele verhalen? En hoe kunnen deze dialogen in de toekomst systematischer bestudeerd worden? Deze en andere vragen worden belicht aan de hand van scheppingsverhalen uit onder andere China, Australië, Midden- en Noord-Amerika, Europa, Mesopotamië en Afrika.

Datum: 15 en 16 december
Plaats: Rijksmuseum voor Volkenkunde

Aanmelden en meer informatie: www.creationmyths.leidenuniv.nl en theragiezen@planet.nl

 

 

                                    
 
   
vorige pagina top pagina