Universiteit Leiden
  home   contact      
 
 
 
Archief
   

Record aantal bezoekers op Open Dag Letteren

Door Jesca Zweijtzer

Op de Open Dag voor scholieren van zaterdag 26 november heeft Letteren het hoogste bezoekersaantal ooit getrokken: 700 mensen, bestaande uit ongeveer 520 studiekiezers en hun ouders. Daarmee is het aantal van 600 belangstellenden voor de bachelorvoorlichting van november 2003 overtroffen.

De opleidingen Engels, Japans en Chinees deelden dit record: zij hadden zichzelf overtroffen met de opkomst van respectievelijk 102, 100 en 120 geïnteresseerden. Maar ook kleine(-re) opleidingen, waaronder Duits en Taalwetenschap, kregen meer bezoekers dan er in de afgelopen drie jaar tijdens de Open Dagen in november en april is gemeten. Uiteraard waren er ook her en der lagere scores.

De hogere bezoekersaantallen voor de Open Dagen golden voor de universiteit als geheel. Het is over het algemeen niet precies aan te geven waar de stijgingen of dalingen door veroorzaakt worden, maar de nieuwe, kleurrijke wervingscampagne zal ongetwijfeld een steentje hebben bijgedragen aan de toegenomen belangstelling. Wij hopen die cijfers in de inschrijvingen voor 2006 weer terug te zien!

                                    
 
   
vorige pagina top pagina